Vinkit pakastimen nopeaan sulatukseen

Pakastin on hyvä sulattaa riittävän usein, sillä esimerkiksi noin puolen senttimetrin jääkerros lisää pakastimen sähkönkulutusta 30 %.

Kun huurre on valloittanut pakastimen sisäpinnat, on aika sulattaa pakkanen. Erityisen hyvin tämä onnistuu, kun pakastin on mahdollisimman tyhjä tai pakkanen paukkuu ulkona.

1. Sammuta ja tyhjennä

Kytke virta pakkasesta ja tyhjennä pakastin. Siirrä pakasteet esimerkiksi pakastimen koreissa ulos pakkaseen. Mikäli pakkanen ei pauku, peitä pakasteet esimerkiksi sanomalehdellä ja huovalla sulamisen hidastamiseksi.

2. Keitä vettä

Keitä vettä ja siirrä höyryävän kuuma vesi astioissa pakkaseen nopeuttaaksesi pakkasen sulamista. Vaihda vesi kuumaan useamman kerran sulattamisen aikana. Pidä pakastimen ovi avoinna.

3. Kerää huurre pois

Kun huurre alkaa irrota paloina, kerää irtoavat palat esimerkiksi pakastusrasian reunalla ja siirrä tämän jälkeen tiskialtaaseen. Älä käytä mitään terävää, jotta et vahingoita pakastimen pintoja.

4. Pyyhi sulamisvedet

Varaa pyyhkeitä riitävästi, joilla pyyhit sulamisvedet pakastimen pohjalta, mikäli vedet eivät ohjaudu itsestään pakastimen pohjassa olevan aukon tai pohjan etureunassa olevan kourun kautta ulkopuolelle asetettuun astiaan.

5. Puhdista

Pese irto-osat ja pyyhi pakastimen pinnat puhtaaksi. Kuivaa sulatettu pakastin huolellisesti ennen uudelleen pakastamista. Kun pakastin on tyhjennetty sulatusta varten, on hyvä samalla imuroida pakastimen takaa löytyvä jäähdytyskoneisto varovasti.

6. Pakasta 

Kytke pakastin pakastuskytkennäle, jotta pakastin jäähtyisi mahdollisimman tehokkaasti. Säädä pakastin säilytyskytkennälle, kun pakastimen lämpötila on -18 astetta. Siirrä pakasteet takaisin pakkaseen.