Kotiin kotoilemaan

Syksy on kotoilun kulta-aikaa! 


Siinä missä moni kokee kesällä velvollisuudekseen viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona, syksy antaa luvan vetäytyä kotinurkkiin. Ei haittaa vaikka sataisi kaatamalla! Päinvastoin.

Käperry torkkupeiton alle viettämään sarjamaratonia tai lukemaan hyvää kirjaa. Erilaisia televisiosarjoja ja elokuvia voi katsoa ilmaiseksi Yle Areenasta, eivätkä kirjat lopu kirjastoista. Halpaa huvia.

Annetaan luovuuden kukkia! Tartutaan pensseleihin, kutimiin tai vaikka soppakauhaan. Kädellä tehdessä aika vierähtää ja siinä sivussa syntyy yhtä ja toista hyödyllistä ja herkullista. Eikä ohjeista ole pulaa, niitä löytyy internetin kätköistä joka lähtöön, villasukan kantapäästä herkullisimpiin patoihin.

Keräännytään saman pöydän äärelle istumaan iltaa. Kutsutaan ystävät koolle esimerkiksi nyyttäreitä viettämään, jolloin järjestelyt eivät kasaudu yhdelle. Syksyn hämärässä maistuvat esimerkiksi uuniperunat, jotka paistetaan isäntäväen toimesta vieraiden tuodessa erilaisia täytteitä. Tai miten olisi lätty- tai vohvelikestit, jolloin tarjolla olisi niin suolaisia kuin makeita täytteitä. 

Vietetään yhteistä peli-iltaa esimerkiksi tuttuakin tutumpien lautapelien ääressä. Tunti jos toinenkin sujuu rattoisasti, kun tarjolle asetetaan pientä purtavaa.

Uudista kodin sisustusta. Kodin ilme päivittyy yllättävän helposti, kun vaihtaa sohvalle toiset tyynyt ja torkkupeiton, kaivaa kynttilät esille… ja luo näin kotiinsa syksyn tunnelmaa. Kätevimmät tuunaavat uudet esimerkiksi tyynynpäälliset kodintekstiileistä ja vaatteista, joita ei enää käytetä. – Vanha pöytäliina tai neule saattaa yllättää iloisesti tyynynpäällisenä. Erilaisia tuunausvinkkejä löytyy internetistä vaikka kuinka!