Kun putkiremontti yllätti

Putkiremontit hankalimmasta päästä taloyhtiöiden remontteja

Putkiremontit voivat välillä venähtää oletettua pidemmiksi ja ovat muutenkin hankalimmasta päästä taloyhtiön remontteja. Suuret remontit voivat olla todella pitkiä projekteja ja pituudeltaan puolesta vuodesta yli vuoteen. Pitää pohtia, mistä saa hyvän väliaikaisen asunnon remontin ajaksi ilman suurta sählinkiä ja kustannuksia. 

Ratkaisuna toimivat hienosti myös asumisoikeusasunnot. Ne sopivat loistavasti myös väliaikaiseen asumiseen. Putkiremontit eivät pääse harmaannuttamaan hiuksia, sillä tiedät löytäväsi hyvä asunnon myös remontin ajaksi. Asumisoikeusasunnot ovat laadukkaita ja niiden välittäjät luotettavia ammattilaisia.

Miksi asumisoikeusasunto sitten sopii hyvin myös väliaikaiseen asumiseen? 

Asumisoikeusasunnossa maksat ensi asumisoikeusmaksun (enintään 15 % asunnon hinnasta + indeksiosuus). Tämän jälkeen maksat ainoastaan kuukausittaista käyttövastiketta, joten putkiremontin syömät rahat eivät pääse kurittamaan normaalia elämääsi. 

Kun haluat putkiremontin valmistuttua siirtyä takaisin omaan asuntoosi, voit luopua aso-asunnostasi helposti ja saat takaisin asumisoikeusmaksun rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna. Lisäksi voit saada mahdollisen muutostyöhyvityksen. Muistat vain, että irtisanomisaika on kolme kuukautta. Voit siis hyvin suunnitella asumisesi putkiremontin aikataulun mukaan. 

Asokodit myy asunnon siitä luopuessasi, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä. Näin prosessista tulee mahdollisimman helppo, eikä sinun tarvitse repiä hiuksia murehtimalla myyntiprosessista.  

Miten hankin aso-asunnon remontin ajalle? 

Voit aina ottaa yhteyttä suoraan Asokodin edustajiin, kun harkitset aso-kotiin muuttamista.  

Ensimmäinen askel asunnon haussa on kuitenkin hakea asumisoikeuden järjestysnumero. Numeron saat sen kunnan asuntotoimistosta, jonka alueelta haluat nyt tai tulevaisuudessa hakea asumisoikeusasuntoa. Useimmilta paikkakunnilta numeron voi hakea vaivattomasti nettipalvelusta.  

Aso-kotia voit hakea myös ilman järjestysnumeroa, mutta muistathan ilmoittaa numeron alueesi asuntopalveluun heti sen myöhemmin saatuasi. Järjestysnumero on aina henkilökohtainen. 

Muista siis aso-asunnot myös väliaikaisena asumisen muotona! 

Asumisoikeusasunto on hyvä valinta, koska se on riskitön ja turvallinen asumismuoto. Kun haluat muuttaa, sinun ei tarvitse huolehtia asunnon myymisestä ja saat maksamasi asumisoikeusmaksun takaisin.  Asumisoikeusasunto on vuokra-asuntoa pysyvämpi, koska talon omistaja ei voi irtisanoa asumisoikeussopimusta, mikäli asukas maksaa laskut ja käyttäytyy asiallisesti. Kaikki tämä on siis plussaa, kun muutat pakoon putkiremontin alta. 

Tutustu asokoteihimme tästä.