Asumisoikeusasunnon voi hankkia myös opiskelemaan lähtevälle lapselle

Asumisoikeusasunto sopii myös opiskelijalle

Opiskelijoiden on nykyään vaikea löytää hyvää asuntoa opintojen ajaksi. Tähän ongelmaan yhtenä ratkaisuna on hankkia asumisoikeusasunto. Opiskelijan on helppo itse hankkia asumisoikeusasunnon saamiseksi vaadittava järjestysnumero ja jättää sen jälkeen asuntohakemus. Halutessaan vanhemmat voivat avustaa esimerkiksi takaamalla asuntoon vaadittavan lainan, mutta se ei ole tarpeen, sillä asumisoikeussopimus hyväksytään myös lainan vakuudeksi.

Asumisoikeusasunnon hankinta ei ole taloudellisesti raskas sijoitus. Asokodin saat maksamalla vain 15 prosenttia valitsemasi kodin hankinta-arvosta. Lisäksi se on muutenkin riskittömämpi ja joustavampi ratkaisu omistusasumiseen nähden.

Vuokra-asuntoon verrattuna asumisoikeusasunto on vakaampi ratkaisu. Mitään äkillisiä muutoksia omistajapuolelta ei voi tulla ja asuminen on lailla taattua. Opiskelijan ei näin tarvitse stressata asumisesta koko opintojen aikana.

  • Sijoituksen riskittömyys.  Tarvetta suureen pankkilainaan ei ole, sillä hankintakustannus on paljon omistusasuntoa pienempi. Myöskään jälleenmyyntiriskiä ei ole, etkä voi jäädä kahden asunnon loukkuun. Asumisoikeussopimus hyväksytään myös lainan vakuudeksi.
  • Joustava ratkaisu. Mikäli joutuu muuttamaan muualle työn, opiskelijavaihdon tai muun perustellun syyn takia, voi asokodin vuokrata kahdeksi vuodeksi. Ja jos asumisen tarpeet muuttuvat, asunnon vaihto on mahdollista vaihtopörssin kautta tai hakemalla uusi järjestysnumero.
  • Vaivaton luopuminen: Luopumisilmoituksen tehtyäsi saat sijoittamasi rahat takaisin viimeistään kolmen kuukauden kuluttua. Luopumisilmoituksen voit tehdä asukkaiden Kotikulma-ekstranetin kautta.

Tasokas naapurusto kuuluu kaikkiin Asokotien kohteisiin. Yhteistä kaikille asoasunnoille on, että niitä ei joudu jonottamaan pitkään, vaan asunto löytyy jopa todella nopeasti. Tämä on suuri etu vilkkailla opiskelija-asuntomarkkinoilla, jossa parhaat palat viedään käsistä.

Lisää asumisoikeudesta on kerrottu täällä: https://www.asuntosaatio.fi/etsi-asuntoja/asumisoikeus/tietoa-asumisoikeudesta

Opasta jälkikasvusi laadukkaan opiskelija-asumisen piiriin ja ota yhteyttä Asokoteihin!