Miksi asumisoikeusasunto on eläkeläiselle Huippukoti?

Yhä suurempi määrä suomalaisista siirtyy eläkkeelle

Osa jatkaa vielä työntekoa erilaisilla sopimuksilla, mutta monien tulot pienenevät, elleivät suorastaan romahda eläkkeelle siirryttäessä. Työn loppuminen tarkoittaa myös pidempää vapaa-aikaa, jolloin tekisi mieli puuhastella ja harrastaa. Kaikki kuitenkin maksaa ja varoja pitäisi olla säästössä huimat summat, jos aikaisemman elintason haluaa säilyttää.

Vapauta varallisuutta elämää varten 

Yksi hyvä tapa vapauttaa varallisuuttaan käyttöönsä on siirtyä asumisoikeusasumiseen. Suomalaisten varallisuudesta suuri osa on sidottu omistusasuntoihin, jolloin päivittäin käytettävissä oleva rahamäärä ei ole kovinkaan suuri. Asumisoikeusasuminen ei kuitenkaan sido pääomia omistusasunnon tapaan ja silloin ylimääräinen varallisuus vapautuu käyttöön. Niinpä voi hyvin olla loistoratkaisu myydä vanha varallisuutta sitova asunto pois ja siirtyä huolettomampaan sekä samalla vapauttavampaan asumisratkaisuun. 

Asokotien yli 55-vuotiaille suunnatun asumisoikeusasunnon, joita kutsutaan Huippukodeiksi, saat eläkeläisenä käyttöösi helposti. Asunnon hakemisen varallisuusrajat eivät koske yli 55-vuotiaita hakijoita. Tuloillasi ei ole myöskään merkitystä asuntoa haettaessa. Näin kustannukseksi jää maksaa vain 15% kodin hankinta-arvosta. Vakuusmaksu asumisen aloitusvaiheessa vastaa myös yleensä noin kahden kuukauden käyttövastiketta. Muuton jälkeen maksetaan vain käyttövastiketta kuukausittain. Käyttövastikkeen ollessa suhteellisen pieni jää rahaa muuhun elämiseen. Myös käyttövastikkeen maksamiseen on mahdollista saada tarvittaessa asumistukea. 

Asuntosäätiön asokodissa on myös hyvin vaivatonta asua. Siksi se sopii erittäin hyvin myös eläkeläisille. Jos oma kunto ei enää riitä kaikkiin asunnon huoltotöihin, apu löytyy aina läheltä. Hyvät huollon ja isännöinnin palvelut ovat aina saatavilla ja elämä on leppoista. Koteihin on myös mahdollisuus tehdä halutessaan muutostöitä.  

Asokodin voi myös helposti jättää perinnöksi, eikä siitä koidu raskauttavaa haittaa perillisille.  

Miten pääsen asumaan Huippukotiin? 

Ensimmäinen askel asunnon haussa on hakea asumisoikeuden järjestysnumeroa. Numeron saat sen kunnan asuntotoimistosta, jonka alueelta haluat hakea asumisoikeusasuntoa eli Huippukotia. Useimmilta paikkakunnilta numeron voi hakea vaivattomasti nettipalvelun kautta tai käydä paikanpäältä sen noutamassa.  

Järjestysnumeron voit hakea esimerkiksi täältä 

Tämän jälkeen voit hakea mieleistäsi kotia Asokotien sivuston kautta tai halutessasi ottaa yhteyttä suoraan henkilökuntaan keskustellaksesi asiasta.  

Hakemukseen pääset kätevästi täältä