Eläkepäivät Asokodissa

Eläkkeelle jääminen tuo mukanaan paitsi hyvinvointia ja uusia mahdollisuuksia, myös huolta uudessa elämäntilanteessa pärjäämisestä. Kukaan ei halua stressata asumisesta eläkepäivillä. Lue miten asumisoikeusasunto voi auttaa ottamaan eläkepäivistä kaiken irti.

Erilainen elämä, erilainen koti

Suurimpia muutoksia eläkkeelle jäädessä ovat lisääntynyt vapaa-aika sekä pienentyneet tulot. Samalla kun käytettävissä olevan rahan määrä tippuu, säilyy kulutus ennallaan. Työstä vapautunut aika mahdollistaa uusiin asioihin keskittymisen, mutta toisaalta tulevaisuus ja iän mukanaan tuomat muutokset jaksamisessa huolettavat.

Liian suureksi jääneen talon lämmityskustannukset ja tieto lähestyvistä remonteista tuntuvat taakalta. Varsinkin omakotitalon kunnossapito on jatkuvaa työtä, joka muuttuu koko ajan raskaammaksi. Vaikka vanha koti on rakas, ei se aina ole eläkeläiselle toimivin ratkaisu. Helpompi elämä asumisoikeusasunnossa viehättää yhä useampaa, aivan syystä.

Edullista asumista

Asuminen on suurin yksittäinen menoerä eläkeläiselle. Asumisoikeusasuminen on monesti erinomainen vaihtoehto tilanteisiin, joissa halutaan vapauttaa vanhassa asunnossa kiinni olevaa pääomaa muuhun käyttöön. Asokodissa vuokra-asumisen helppous yhdistyy omistusasumisen turvallisuuteen.

Asumisoikeus on elinikäinen, eivätkä hakemisen varallisuusrajat koske yli 55-vuotiaita. Kodin saa maksamalla 15 % asunnon hinnasta, jolloin 85% asunnon hinnasta saadaan käyttöön. Jo maksetussa asunnossa tämä voi tarkoittaa merkittävää summaa eläkekassaan. Asokodin käyttövastikkeen maksuun on myös mahdollista saada Kelan asumistukea.

Siirtyminen palveluiden pariin

Ymmärrettävästi moni haluaa muuttaa sinne, missä harrastukset ja lapsenlapset ovat. Muuttaminen voi avata oven parempaan arkeen, kun aikaa on enemmän käytössä. Pääsy helpommin kirjastoon tai lääkäriin nostaa merkitystään tarpeen kasvaessa. Asokodeissa hissit varmistavat, että kulku on mahdollisimman helppoa, ja apua on tarjolla aina asunnon sisustamisesta arkiaskareisiin.

Asumisoikeusasunnossa et jää yksin. Asukasyhdistys ja naapurit voivat muodostua tärkeäksi osaksi uutta ympäristöä ja sen rutiineja. Tärkeintä on, että saat mahdollisuuden rauhallisiin eläkepäiviin. Olet ansainnut aikaa nauttia.

Jos haluat testata, sopisiko asumisoikeusasuminen juuri sinulle, tee hauska testi täältä:

http://www.asumisoikeus.fi/fi/testi