01.03.2020

Riittävästi tilaa perheelle kohtuuhintaan

asuntosaatio_muutto_puukerrostaloon
Haastattelimme Kotimaisema-asukaslehteemme viittä asukasta eri paikkakunnilta. Asuminen vaikuttaa onnellisuuteen monella tavalla. Ensimmäisessä jutussa Sami Vakkanen Espoosta kertoo uuteen puukerrostaloon muutosta.

Meillä on viisihenkinen perhe. Lapsemme ovat teini-ikäisiä ja tarvitsevat enemmän omaa tilaa. Onneksi saimme isomman vuokra-asunnon uudesta Tapiolaan valmistuneesta puukerrostalosta. Muuttomatka ei ollut pitkä, sillä asuimme Asuntosäätiön toisessa talossa samalla alueella.

Lisäneliöillä on perheellemme iso merkitys. Kun on enemmän tilaa, pystymme viettämään kotona paremmin koti-iltoja yhdessä vaikka ruokaa laittaen.

Puutalossa asuminen on sekin meille tärkeä asia. Uskon, että puu tuo tullessaan terveellisemmän sisäilman.

Olemme miettineet jo aiemmin isompaa asuntoa, mutta ne ovat olleet niin kalliita. Nyt saimme uuden asunnon kohtuuhintaan. Erityisesti vaimo on onnellinen siitä, että pääsi asumaan ensimmäistä kertaa elämässään ihan uuteen asuntoon.

Emme ole ostaneet asuntoa, koska omistusasuntojen hinnat ovat kohtuuttomat tällä alueella. Jos olisimme ostaneet asunnot, olisimme joutuneet asumaan todella ahtaasti.

Haluamme kuitenkin asua Tapiolassa, jossa olen itse asunut 80-luvulta lähtien. Tapiola on rauhallinen asuinpaikka, josta löytyy myös kaikki tarvittavat palvelut. Lapsillakin on täällä koulut ja ystävät.

Asumisen kustannuksilla on suuri merkitys. Jos kaikki rahat menisivät asumiseen, ei jäisi rahaa esimerkiksi harrastuksiin tai mihinkään muuhunkaan.

Asuinalueellakin on suuri merkitys onnellisuuden tunteeseen. Itse koen tärkeäksi saada asua nimenomaan Tapiolassa, joka on kaunis asuinalue. Onneksi sen viihtyisyys on taas lisääntynyt ja se on alkanut muistuttaa vanhaa viihtyisää Tapiolaa.