02.10.2020

20-vuotiasta taloa juhlittiin tunnelmallisesti katoksessa

Asukkaita pihamaalla

Helsingin Hallainvuorentie 5:n asukkaat halusivat juhlistaa 20-vuotiasta taloa yhdessä ja niinpä käytiin tuumasta toimeen. Perustetiin juhlatoimikunta, johon pääsivät halukkaat sekä asukastoimikunnasta että muista asukkaista. Osa järjestäjistä oli mukana järjestämässä samantapaista tilaisuutta 10 vuotta sitten.

Aluksi juhlia suunniteltiin kesälle, mutta asukkaat saatiin innostumaan paremmin syksylle järjestettävistä juhlista. Lopulta juhlat päätettiin järjestää syyskuun puolessa välissä. Ostettiin katos, tilattiin suolaiset syötävät ja hieno kakku, viriteltiin pressusta puiden päälle lisäsuojaa ja asukkaat tarjosivat omia tuolejaan lainaan. Juhlavuutta lisättiin ilmapalloilla, viireillä ja led-kynttilöillä. Ohjelmassa oli vapaan seurustelun lisäksi tietovisa Asokoti-palkinnoin. Talossa on myös yhteinen grilli, mutta tällä kertaa ei haluttu sitoa ketään grillimestariksi, vaan tilattiin ruoat suosiolla ulkopuolelta. Asokodit osallistui juhlan kustannuksiin.

20 v juhlat 3

Juhlapäivänä sää ei antanut parastaan, sillä satoi ja tuuli, mutta juhlatunnelmaa katoksen alla se ei latistanut ja juhlaan osallistuikin noin 30 juhlijaa. Ulkona oli helpompaa huomioida myös turvallinen osallistuminen ja etäisyyksien pitäminen. Lisäksi esimerkiksi kakku oli paloiteltu annospaloiksi valmiiksi ja kaikki ojennettiin osallistujille, jolloin ei tarvinnut käyttää samoja ottimia.

Juhliin osallistui myös viime aikoina taloon muuttaneita asukkaita, ja naapurit pääsivät tutustumaan toisiinsa kivoissa merkeissä.