03.06.2020

Pihakahvit piristivät korona-arkea

asuntosaatio_suomitoimii_yhdessa
Kurkelankatu 11 asumisoikeustalossa Keravalla koronan rajoitukset koettelevat kaikkien jaksamista. Asukkaat ovat kuitenkin keksineet keinoja arjen piristykseksi. 

Mari Lehto on asunut Kurkelankadulla jo 20 vuotta. Talossa asuu paljon vanhempaa väkeä, joten he ovat olleet suurimman osan ajasta sisällä. Marin mukaan kaikilla on ollut mieli hieman maassa, kun ei ole saanut nähdä läheisiä tai käydä kaupungilla. 
Taannoin talossa järjestettiin talon naisille kahvihetki piristykseksi.

- Pidimme kahvittelut pihalla ja laitoimme tuolit parin metrin välein pitääksemme turvavälit, kertoo Mari.

Juhlinnat siirtyivät syksymmälle

Kurkelankadun talo täytti vuoden alussa 20 vuotta. Juhlat siirrettiin syksylle, ja asukkaat toivovatkin että tilanne olisi silloin jo helpottunut niin, että juhlat voidaan pitää. Asokodit tukee juhlien järjestämistä, ja asukkaat ovat jo suunnitelleetkin tekevänsä kaikille monen sortin syötävää.

kerava_kurkelantie11_asuntosaatio

Talon perinteisiin asukastoiminnan muotoihin kuuluu talkoot sekä keväisin että syksyisin. Sen lisäksi kellarin kuivaushuoneessa järjestetään joka vuosi pikkujoulut.

Mökillä käynti piristää arkea

Mari käy itse tällä hetkellä töissä normaalisti, eikä hänen arkensa ole muuttunut kovinkaan paljoa rajoitusten myötä. Töissä on toki vähemmän ihmisiä tällä hetkellä, mutta se ei tuota Marille liikaa tehtävää. 

Vaihtelua arkeen ja piristystä tuo Hämeenkoskella sijaitseva mökki, jossa Mari käy usein. Mökillä tulee oltua paljon ulkona ja pihahommia tehdessä ajatukset siirtyvät muualle.

Kaiken tämän jälkeen Mari toivoo eniten pääsevänsä näkemään äitiään, joka asuu tällä hetkellä hoivakodissa. Varotoimien vuoksi vierailuita ei ole sallittu, mutta Mari on optimistinen ja toivoo pääsevänsä pian äitinsä luo.

- Olen puhunut hoitajien kanssa ja tiedän että äidillä on kuitenkin kaikki hyvin ja hänestä pidetään huolta, iloitsee Mari.


Teksti: Ida Oljemark