06.04.2018

Asuntosäätiö-konserni korjasi kiinteistöjään 32,8 miljoonalla eurolla

calculator-1680905_1920

Asuntosäätiö käytti vastavalmistuneen tilinpäätöksensä mukaan viime vuonna rahaa kiinteistöjen ja asuntojen korjaustoimintaan enemmän kuin koskaan aiemmin. Asuntosäätiön perustajajäsenille ei jaeta osinkoja. Palveluun panostettiin muun muassa lisäämällä resursseja isännöintiin.

 

Asuntosäätiön sääntöjen mukaisesti toiminnasta ei jaeta osinkoja perustajajäsenille. Asuntojen vuokrat ja vastikkeet määräytyvät omakustannusperiaatteen mukaan ARAn ohjeistuksia noudattaen. Myyntitoiminnoista saadut tuotot käytetään konsernin toimintojen kehittämiseen.

– Olemme viimeiseen tilikauteemme tyytyväisiä. Vastavalmistunut asiakastyytyväisyystutkimus osoitti, että myös asiakkaat luottavat toimintaamme. Olemme kehittäneet asiakaspalvelun prosesseja ja lisänneet erityisesti isännöinnin resursseja. Vaikka osa palvelusta kehittyy koko ajan digitaalisemmaksi, ihmiset kaipaavat yhä henkilökohtaista asiakaspalvelua, toteaa toimitusjohtaja Esa Kankainen.

Asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan 94 % Asuntosäätiön vuokra-asunnoissa asuvista ja 79 % Asokotien asumisoikeusasunnoissa asuvista antoi suositteluarvosanaksi yhtiölle vähintään 7 (asteikko 0-10).

Tänä vuonna konsernissa panostetaan asiakaspalvelu- ja esimieskoulutukseen asiakaskokemuksen laadun parantamiseksi sekä otetaan käyttöön uusittu digitaalisen palvelun alusta. Järjestelmien uusimisella parannetaan asuntojen markkinointia ja kiinteistöjen hallinnointia sekä varmistetaan tulevan tietosuojalain vaatimusten täyttäminen.

Asuntosäätiön vuokra- ja asumisoikeusasuntojen käyttöaste oli viime vuonna 97,87 % ja asukasvaihtuvuus 17,33 %. Asiakastyytyväisyys oli 3,78 (asteikolla 1-5).

– Merkittävää viime vuodessa oli, että korjasimme asumisoikeuskantamme kiinteistöjä historiallisen paljon. Korjaustoiminnan merkitys nousee esiin erityisesti asoasukkaiden asiakastyytyväisyystutkimuksissa. Asukkaat haluavat laadukasta asumista, toteaa Kankainen.

Asokodit on kehittänyt huoneistojen korjaustoimintaan remontointituotteen, jonka avulla parannetaan asuntojen laatutasoa ja viihtyisyyttä. Staileri-paketin avulla asukas voi uudistaa esimerkiksi keittiönsä tai muutattaa kylpyhuoneremontin yhteydessä saunan vaatehuoneeksi. Asokodit osallistuu remontin kustannuksiin kiinteistön iästä riippuen. Asukas voi tilata Staileri-paketin missä tahansa asumisen vaiheessa.

– Staileri-paketti mahdollistaa asukkaalle perustasoa laadukkaammat ratkaisut. Yhtiö kunnostaa muissa tapauksissa asuntoja yleensä asukkaan vaihtuessa tai isompien peruskorjausten yhteydessä. Yli kymmenen vuotta asuneilla asukkailla on lisäksi mahdollisuus käyttää pitkäaikaisen asumisen palkitsemisjärjestelmää kotinsa kunnostamiseen, kertoo Asokotien toimitusjohtaja Jari Riskilä.

Asuntosäätiö-konserniin valmistui viime vuonna 128 asumisoikeus-, 30 vuokra- ja 60 omistusasuntoa. Konserni omistaa nyt 15 995 asumisoikeusasuntoa ja 941 vuokra-asuntoa.

– Olemme saaneet hyviä tonttivarauksia Helsinkiin, Vantaalle ja Järvenpäähän uusien asuntojen tuottamiseksi. Tänä vuonna meillä lähtee liikkeelle noin 400 asunnon uudistuotanto, kertoo Kankainen.

Tämän vuoden merkittäviä kehittämishankkeita ovat muun muassa Helsingin Sompasaaren SunZeb –energiatehokkuuskorttelin sekä Järvenpään ja Hyvinkään hyvinvointikortteleiden toteuttaminen.

 

Lisätietoja:

Esa Kankainen, Asuntosäätiön toimitusjohtaja 
esa.kankainen@asuntosaatio.fi
040 758 5580

Jari Riskilä, Asokotien toimitusjohtaja 
jari.riskila@asokodit.fi
040 756 3817