06.04.2021

Mitä tekee projektipäällikkö?

asuntosaatio_uratarina_projektipaallikko

Aidosti merkityksellistä työtä asukkaiden eduksi 

Asuntosäätiön kohteissa viihtyvyysremontit toteutetaan kiinteistöihin, jotka ovat saavuttaneet noin 30 vuoden iän. Projektipäällikkö Sami Montonen vastaa siitä, että viihtyvyysremontit saadaan toteutettua sujuvasti vaihe vaiheelta.  

Montonen aloitti työskentelyn Asuntosäätiöllä vuonna 2020 ja on nyt ehtinyt olla talossa noin puoli vuotta.  

– Halusin tulla Asuntosäätiölle töihin, koska tämä on oikeasti voittoa tavoittelematon säätiö. Asuntosäätiön arvot osuvat hyvin yhteen omien arvojeni kanssa. Tänne oli kyllä tosi rentoa tulla töihin, Montonen muistelee.  

– Aloitimme tietysti perehdytyksellä ja siitä pikkuhiljaa siirrettiin minulle enemmän vastuuta, Montonen jatkaa.  

Viihtyvyysremontin jälkeen asunto on kuin uusi 

Tällä hetkellä Montosella on käynnissä yhteensä noin 10 projektia. Kaikki ovat eri vaiheissa – osa suunnitteluvaiheessa, osa urakkavaiheessa.  

– Viihtyvyysremontteja tehdään noin 30 vuoden ikään tulleisiin kiinteistöihin. Asukkaiden kannalta muutos on todella merkittävä. Remontin jälkeen fiilis on usein oikeastaan sellainen kuin tulisi uuteen asuntoon, Montonen iloitsee.  

"Tykkään siitä, että saan olla erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä" 

Suurin osa tällä hetkellä meneillään olevista projekteista on pääkaupunkiseudulla, mutta kokonaisuutena Asuntosäätiöltä löytyy kohteita kattavasti eri puolilta Suomea. 

Koska jokaiseen projektiin liittyy useita sidosryhmiä ja toimijoita, on projektipäällikön tultava helposti toimeen erilaisten ihmisten kanssa. 

– On urakoitsijoita, paljon erilaisia asukkaita, suunnittelijoita ja valvojia. Tykkään siitä, että saan olla erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä. Pääsen tekemään oikeasti merkityksellistä työtä, joka näkyy myös asukkaiden arjessa ja viihtyvyydessä, Montonen kuvailee.