08.05.2020

Pihakonsertti kohtautti taubelaisia

asuntosaatio_suomitoimii_yhdessa
Helsingin Kruunuvuorenrannan asokotitalossa Taubenkuja 4:ssä asuu omasta takaa trubaduuri, jonka eräs asukastoimikuntalainen innosti pitämään keväisen pihakonsertin toukokuisen illan ratoksi.

Taubenkujalaiset ovat harmitelleet, kun koronaepidemian takia on jouduttu siirtämään suunniteltuja asukkaiden yhteisiä toimintoja syksyyn. Mutta kuten aina, uuden tilanteen voi nähdä myös mahdollisuutena ja siten syntyi idea pihakonsertista ilahduttamaan asukkaiden korona-arkea.

Asukkaat kiittelivät

Asukastoimikuntaan vastikään liittynyt asukas kysyi naapurissa asuvalta trubaduuri Max Dochnal´lta, josko hän voisi antaa konsertin. Max innostui ja yhdessä he suunnittelivat ohjelmiston konserttiin. 

Konserttiin otettiin mukaan myös kolme yhteislaulua: Leevi and the Leavingsin Muotitietoinen, Rauli Badding Somerjoen Ikkunaprinsessa ja Eppu Normaalin Vuonna -85.

pihakonsertti_taubenkuja_asokodit

- Asukkaat olivat aivan ihastuneita konserttiin! Max on todella valovoimainen esiintyjä. Illalla tuli vielä kiitosviestejä järjestämisestä ja toiveita saada Max mukaan yhteisiin tilaisuuksiin jatkossakin, kertoo asukastoimikunnan puheenjohtaja Kirsti Temmes.

Kutsu somessa ja talon seinällä

Tilaisuudesta kerrottiin asukkaille talon omalla Facebook-sivulla, mutta kutsu laitettiin myös tulostettuna talon seinään, koska kaikki eivät käytä sosiaalisen median kanavia.

- Osa kuunteli konserttia parvekkeiltaan, osa pihassa. Turvaväleistäkin osattiin hyvin pitää huolta, naurahtaa Kirsti, joka pitää tapahtumaa erinomaisena asukkaiden yhteen saattajana.

kutsu_pihakonserttiin_taubenkuja4_asokodit

Myös naapurusto pääsi osalliseksi

- Tämä oli mukava ensikohtaaminen monelle asukkaalle ja erinomainen tapahtuma kaikkiaan meille taubelaisille, toteaa Kirsti.

Taubelaisten aktiivisuudesta pääsivät nauttimaan myös muutkin naapuruston asukkaat. 

suomi_toimii_yhdessa_asokodit

- On tärkeää, että tunnetaan myös alueen muiden talojen asukkaita. Se luo turvallisuuden tunnetta, toteaa Kirsti.