09.04.2020

Asuntosäätiö kehittää pihojen viihtyisyyttä yhteistyöllä

puita ja kalliota, istuinryhmä

Viihtyisä piha syntyy hyvällä ammattilaisten ja asukkaiden yhteistyöllä. Asuntosäätiö-konserni uudisti viherhoitomallinsa asiakaslähtöisemmäksi sekä lähti mukaan nuorille työharjoitteluja järjestävään HuippuHarkka-hankkeeseen.


Piha on keskeinen asuinpaikan viihtyisyyteen vaikuttava ele- mentti, toteaa Asokotien Taubenkuja 4:ssä Helsingissä asuva asukastoimikunnan puheenjohtaja Kirsti Temmes.

taubenkuja_pihalla_web

”Täällä on osattu jättää sopivasti kalliota näkyviin ja tuotu kunttaa pihaan, joka sopii miljööseen. On myös huolehdittu, että piha on kutsuva istuskeluun”, kuvailee Kirsti.

Ammattilaisten avulla mieleiset pihat

Asukasmanageri Pekka Kivistö kertoo, että Asokotien pääkaupunkiseudun talojen viherhuoltoon on talven aikana laadittu kohdekohtainen viherhoitosuunnitelma.
 
”Tavoitteena on, että asukkaat voivat saada ammattilaisten auttamana pihastaan omannäköisen. Asukastoimikunta voi myös päättää lisätöiden teettämisestä kohdekohtaisen budjetin raameissa”, kertoo Kivistö.

Viherhoito on myös eriytetty kiinteistöhuollon toiminnasta ja kilpailutettu pääkaupunkiseudulla. Malli laajennetaan muualle Suomeen saatujen kokemusten perusteella vuonna 2021.

Asukkaiden talkooperinne kukoistaa

Asuntosäätiö-konsernin asumisoikeus- ja vuokrataloissa pidetään yhä myös kevät- ja syystalkoita pihojen viihtyisyyden Myös Taubenkujalla asukkaat ahkeroivat pihallaan ensi kesänä.

Nuorille työkokemusta viherhuollosta Asuntosäätiö-konserni on aloittanut yhteistyön  Lasten ja nuorten säätiön kanssa HuippuHarkka-kumppanina. Tavoitteena on, että nuoret alle 30-vuotiaat saavat onnistumisen kokemuksia työharjoittelussa.

”HuippuHarkassa teemme yhteistyötä Lassila & Tikanojan kanssa. L&T tarjoaa nuorille asukkaillemme mahdollisuuden tutustua työelämään viherpalvelujen tehtävissä. Neljän viikon työharjoittelujaksosta on mahdollista jatkaa myös oppisopimuskoulutukseen”, kertoo Kivistö.

Lassila & Tikanoja vastaa noin 150 Asuntosäätiön pääkaupunkiseudun kohteen viheralueiden hoidosta.

”Arvoihimme kuuluu vastuullisesti toimiminen. HuippuHarkan kautta haluamme osaltamme auttaa nuoria asukkaitamme löytämään oman urapolkunsa”, kertoo Kivistö