12.09.2016

Tosibox turvaa Asokotien digiloikan ​

punamäenpolku

Suomalainen tietoturvallisia etäyhteysratkaisuja tarjoava Tosibox toimittaa Asokodeille ratkaisun kiinteistökannan hoitamiseen. Suomessa lähes 16 000 kohdetta omistava kiinteistöyhtiö rakentaa ensi vaiheessa suurimpien kiinteistöjensä etäyhteydet Tosiboxin avulla. Tosiboxin tarjoaman etäyhteyden avulla Asokotien sopimuskumppani Caverion voi seurata kiinteistöjen tilaa reaaliaikaisesti, säätää toimintoja tarpeen mukaan sekä reagoida huoltotarpeisiin nopeammin.

Kiinteistönpitoon kuuluu paljon asioita, aina vedenjakelusta ja viemäröinnistä lämmitykseen, hissien toimintaan, energiansäästöön ja julkisivujen pinnoitteiden kuntoon. Nykyaikainen kiinteistöautomaatio tehostaa toimintaa mahdollistamalla näiden talotekniikan osa-alueiden etävalvonnan ja -käytön. Tämän täysimittainen hyödyntäminen vaatii sataprosenttisen luotettavat ja toimintavarmat etäyhteydet. Tosiboxin tarjoaa tähän luotettavan ja helppokäyttöisen ratkaisun.

”Taloautomaatio on pieni osa kiinteistönpidon kokonaisuutta. Kaikkien isokokoisten uusien ja saneerattavien vanhojen Asokodit-kohteiden etäyhteydet toteutetaan nyt keskitetysti ja tietoturvallisesti Tosiboxin avulla. Vaikka kohteiden laitteistot ja yhteydet vaihtelevat, Tosiboxin standardoitu ratkaisu ja käyttöönotto sopivat jokaiseen kohteeseen. Tosiboxin ansiosta voimme keskittyä olennaiseen”, sanoo Asokotien kiinteistöpäällikkö Tero Salminen.

”Meidän avullamme Caverion tuo Asokodeille sähköisen etävalvonnan. Avullamme kiinteistöautomaation vaatimat yhteydet saadaan toimimaan helposti ja nopeasti, ja ne ovat luotettavia ja tietoturvallisia. Asokotien asukkaat saavat loistavaa palvelua. Tämä on paljon peräänkuulutettua arjen digitalisaatiota”, toteaa Tosiboxin toimitusjohtaja Tero Lepistö.

Asokodit tekee yhteistyötä kiinteistöjen elinkaaren hallintaan erikoistuneen Caverionin kanssa, ja on ulkoistanut heille kiinteistöautomaation ylläpidon ja valvonnan. Sopimuksen mukaiseen palveluntuottamiseen tarvittiin varmatoiminen ja tietoturvallinen etäyhteysratkaisu.

”Rakennusautomaation etäkäytöllä on keskeinen rooli kiinteistöjen olosuhteiden ja energiatehokkuuden hallinnassa. Caverionin ja Asokotien yhteistyössä kartoitimme useita vaihtoehtoja etäyhteyksien tietoturvalliselle toteutukselle, ja tässä yhteydessä päädyimme tilaajan kanssa toteutukseen Tosiboxin ratkaisulla”, sanoo Caverionin yksikönpäällikkö Ville Posti.

 

Lisätietoja:

Tero Salminen, kiinteistöpäällikkö, Asokodit

tero.salminen (at) asokodit.fi, puh. +358 20 1612236

 

Tero Lepistö, toimitusjohtaja, Tosibox Oy

tero.lepisto (at) tosibox.com, puh. +358 50 404 1346