15.01.2020

Tunnustusta Järvenpään hyvinvointikampukselle

Asukas työmaan edessä

Järvenpään hyvinvointikampus sai tunnustusta, kun Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) palkitsi alueella sijaitsevan Tyvene Oy:n palvelu- ja senioritalon Parhaat ARA-neliöt -tunnustuksella 14.1.2020. Järvenpään hyvinvointikampuksen tavoitteena on yhdistää eri-ikäisiä ihmisiä yhteisölliseen, virikkeelliseen ja sosiaaliseen korttelikokonaisuuteen. Asuntosäätiö on mukana kampuksella Asokotien Lääkärinkuja 5 asumisoikeuskohteella.

Ikäihmiset huomioivan hyvinvointikampuksen suunnittelusta ja toteutuksesta yhteistyössä Järvenpään kaupungin ja Eläkeläisneuvoston kanssa on vastannut palvelutalojen rakennuttaja Tyvene Oy:n johtama yhteenliittymä, jonka muodostavat Tyvenen kanssa Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy (Asokodit), Diakonissalaitos, Hoiva Oy ja rakennusliike Jatke Uusimaa Oy. Kampushankkeen kaava- ja arkkitehtisuunnittelusta vastasi Siren Arkkitehdit Oy.

Muutto keväällä 2020

Hyvinvointikampukselle valmistuu kevään aikana 40 asumisoikeusasuntoa. Asunnoista on enää jäljellä yksi neliö. Tutustu tarkemmin kohteeseen.

Suurin osa asukkaista muuttaa taloon Järvenpäästä tai lähialueilta. Niin myös Arja Mattila, joka on asunut Asuntosäätiön asumisoikeustalossa Tuusulassa jo 15 vuotta. Asojärjestelmän edut tulivat tutuiksi, kun Mattila jäi leskeksi ja yksinhuoltajaksi. Asumisoikeusasunnosta perhe sai riittävästi tilaa kohtuullisilla kustannuksilla.

”Haluan nyt muuttaa Järvenpäähän lähemmäs kahden lapseni perhettä. On iso asia itselleni ja varmasti lapsillekin, että voin olla lähellä lapsenlapsia, ottaa heitä yökylään ja he voivat tulla koulusta luokseni silloin kun haluavat”, kertoo Mattila.

Mattila kehuu Lääkärinkujan sijaintia. Sydänleikkauksen kokeneena hän arvostaa viereisen terveyskeskuksen olemassa oloa sekä sitä, että kaupassa voi käydä kävellen.

”On minulla toki auto, mutta kun mietin vanhenemista, on hyvä pystyä tulemaan toimeen ilman autoa. Tulevaisuudessa voi olla tarpeen, että omalla pihalla on mahdollisuus ruokapalveluiden saamiseen. Olen ajatellut asuvani tässä lopun ikääni”, Mattila suunnittelee. Hän toteaa positiivisuutta huokuen, ettei vanheneminen pelota, kun elämästä on selvinnyt ennenkin tietäen, että asioilla on tapana järjestyä.

Uuteen kotiinsa Arja Mattila muuttaa tänä keväänä.

”Odotan innolla muuttoa. Uskon, että kun naapurustoon muuttaa paljon samanikäisiä, asuintalosta tulee rauhallinen”, Mattila pohtii.