15.04.2019

Autosta luopuminen paransi elämänlaatua

Mies seisoo raitiovaunun edessä

Asuntosäätiö-konsernin myynti- ja markkinointijohtaja Tom Salomonson kertoi Kotimaisema-lehdessämme (1/2019) siitä kuinka hänen elämänsä muuttui autosta luopumisen seurauksena:

Olen aina ollut henkilöauton vankkumaton kannattaja, enkä ole voinut kuvitella elämää ilman omaa autoa. Sitten muutimme perheen kanssa alueelle, jolta pääsen helposti töihin joko kävellen, juosten tai julkisilla kulkuvälineillä.

Emme enää tarvinneet kahta autoa ja niinpä minä luovuin omastani. Vaimo tarvitsee työn takia autoa ja lasten kanssa on toki helpompaa, jos perheessä on auto.

Ensiksi asiantilan hyväksymistä helpotti raha, kun perheen menoista jäi pois yhden auton kulut. Sitten asenteeni muuttui totaalisesti, kun tajusin kuinka paljon järkevämpää ja miellyttävämpää on käyttää työmatka joko liikuntaan tai sitten vaikka sähköpostien läpikäymiseen ratikassa istuen.

Nyt olen todella iloinen siitä, että olen kyennyt muuttamaan asennettani henkilöautoiluun, sillä elämänlaatuni on selvästi parantunut näiden muutosten myötä. Mielelläni kannustan ihmisiä tässäkin asiassa ajattelemaan tarvittaessa toisin. Oma asenne saattaa joskus olla jarru elämänlaadun parantamisessa.

Kerromme Kotimaisema -lehdessä (1/2019) Aviapolis Liikennelabrasta. Asuntosäätiö on hankkeessa mukana kehittämässä asukkaille liikenneratkaisuja ja palveluita, joiden myötä henkilöautosta voisi jopa luopua. Keskeistä on, että asukkaiden arkea ei ole tarkoitus hankaloittaa, vaan helpottaa. Sitä kautta tehdään tietä myös asennemuutokselle.

Lue myös: Liikkumisen kehittäminen on asumisen kehittämistä ja Uusautoton ajaa ilman omistusautoa