20.07.2018

Leinelä saa lisää asumisoikeusasuntoja

Leineläntie 15 pienkerrostalo ilman tekstejä

Vantaan Leinelä on noussut nopeasti suosituksi radanvarren asuinalueeksi. Asokodeille on tulossa alueelle uusi 43 asunnon asumisoikeuskohde, jonka urakkasopimus on allekirjoitettu Rakennusliike Lapti Oy:n kanssa.

Asokotien edellinen, Leinelään toukokuussa valmistunut kohde, oli erittäin suosittu. 64 asunnon asumisoikeudet myytiin jo ennen kohteen valmistumista.

Syksyllä rakenteille lähtevä uusi asokohde sijaitsee osoitteessa Leineläntie 15 ja 17. Tontille nousee 35 asunnon pienkerrostalo ja kahdeksan paritaloasuntoa. Pienkerrostalon asuntokoot ovat 39,5 – 74,5 m2 ja paritalojen 87 – 113 m2. Pienkerrostaloasuntoihin ei tule huoneistokohtaisia saunoja.

- Pienemmät asunnot ilman saunaa ovat kaikkialla pääkaupunkiseudulla haluttuja, mutta Leinelässä on kysyntää myös isoille perheasunnoille. Uusi kaupunkimainen asuinalue on erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien, palveluiden ja ulkoilumahdollisuuksien äärellä ja siksi myös perheille hyvä vaihtoehto asumiseen, toteaa markkinointi- ja myyntijohtaja Tom Salomonson.

Leineläntie 15 ja 17 asuntojen asumisoikeussopimusten myynti käynnistyy alkusyksyllä. Kohde valmistuu kesällä 2019.

- Asumisoikeusasuminen on erittäin kilpailukykyinen asumisen vaihtoehto. Vantaalla vapaarahoitteiset vuokrat ylittävät asoasuntojen käyttövastikkeet yli 20 prosentilla. Asukkaat antavat arvoa myös turvallisuudelle, jonka yleishyödyllisyysperiaatteisiin sitoutunut yhtiö tuo tullessaan. Vastike määräytyy omakustannusperiaatteen mukaan ja pidämme kiinteistöt ennakoiden kunnossa, perustelee Salomonson.

Omistusasumiseen verrattuna asosasumisen etuna on, että samoilla kuukausittaisilla asumisen kustannuksilla saa enemmän tilaa käyttöönsä.

- Asukkaat antavat asukastyytyväisyystutkimuksen mukaan arvoa asumisen helppoudelle. Yhtiö pitää huolta niin ylläpidosta kuin myös korjaustoiminnasta. Yhä useammat yli 55-vuotiaat käyttävät hyödykseen sitä, ettei varallisuus vaikuta asunnon saamiseen. Monet ovat myyneet omakotitalonsa ja muuttaneet helpomman asumisen perässä asoasuntoon, kertoo Salomonson.

 

Lisätietoja:

Myynti- ja markkinointijohtaja Tom Salomonson, tom.salomonson@asokodit.fi, puh. 020 161 2276

Kohteen myynti: Päivi Tulokas, paivi.tulokas@asuntosaatio.fi, puh. 020 161 2478