20.10.2015

Asopaketilla omannäköinen koti

Muutamia vuosia sitten alkanut television sisustusohjelmien buumi toi tullessaan suomalaisten keskuuteen termin asuntojen tuunaaminen. Tämä alun perin autoilumaailmasta alkunsa saanut käsite tarkoittaa käytännössä asuntojen ehostamista ja myyntikuntoon virittämistä.

 

_N2A2113_mittailua_Asokodeissa ollaan sitä mieltä, että koska koti sinällään on yhä merkityksellisempi, on tärkeää, että sitä voi tuunailla ihan itselleenkin.

Tätä asiaa auttaaksemme kehitimme Asopaketit. Ne ovat kaikille asiakkaillemme tarjolla olevia valmiiksi, huolella suunniteltuja kokonaisuuksia keittiöiden, kylpyhuoneiden ja saunojen sisustuksen uusimiseen. Asokotien osallistuminen kustannuksiin vaihtelee talon iän mukaan. Asukkaan ei tarvitse huolehtia sen enempää remontin tekijöistä kuin projektin sujuvuudesta. Käytännön työstä vastaavat Asokotien pitkäaikaiset kumppanit, rakentamisen ammattilaiset.

Keittiöitä voit valita kuudesta vaihtoehdosta, kylpyhuone/saunayhdistelmiä on tarjolla kaksi ja vielä tilaihme, jossa käyttämättömälle saunalle luodaan uusi elämä.

Näin saadaan kodit kuntoon, vaikka urbaanin asumisen tulevaisuus on haasteita täynnä: väestörakenne muuttuu, muuttoliike kiihtyy, tuloerot kasvavat ja väestö monikulttuuristuu.

Asumista on kautta aikojen peilattu tulevaisuuden asukkaiden oletettujen ominaisuuksien ja toiveiden pohjalta. Kuvauksissa päädytään usein johonkin aivan uudenlaiseen ihmiseen, jonka arvomaailmasta tai ajatuksista meillä ei tosiasiassa ole aavistustakaan. Oikeasti on kuitenkin niin, että henkilökohtaiset ajattelutapamme, arvomme ja asenteemme ovat niitä kaikkein hitaimmin muuttuvia osia.

Ihan riittää, että pidetään siitä kodista: turvasatamasta huolta. Toisinaan se on hohtavan raikas, toisinaan sotkuinen ja hiukan rempallaan, mutta aina oman näköinen. Koti ansaitsee osakseen huolenpitoa ja hellyyttä - ja vaikka Asopaketin. Silloin siellä on hyvä olla.

Teksti: Ritva Bergström

Julkaistu: 20.10.2015