21.06.2018

Vantaan Simonkylään uusia asumisoikeusasuntoja

Malminiityntie 26
Asokotien 48 asunnon asumisoikeustalon rakentaminen on käynnistynyt Vantaalla osoitteessa Malminiityntie 26. Kohtuuhintaisilla asunnoilla on kova kysyntä pääkaupunkiseudulla.

Malminiityntie 26 sijaitsee hyvällä paikalla. Julkiset liikenneyhteydet ovat erinomaiset, Hiekkaharjun juna-asema kävelymatkan päässä ja Tikkurilaankin lyhyt bussimatka, joten junayhteydet niin lentokentälle kuin sisä-Suomeen ovat lähellä. Kotiovelta pääsee myös erinomaisille kesä- ja talviulkoilureiteille Malminiityn puistoon. 

Asokotien taloon tulee kaikenkokoisia asuntoja yksiöistä perheasuntoihin. Kohteen urakoitsijana on Jatke Uusimaa Oy. Talo valmistuu loppuvuonna 2019.

Asokodeilla on 2 321 asumisoikeusasuntoa Vantaalla. Asunnot ovat kysyttyjä ja vaihtuvuus on vähäistä. Asukasvaihtuvuus oli viime vuonna Vantaan asuntokannassa vain 16,65 % ja asuntojen käyttöaste 98 %. 

Toimitusjohtaja Jari Riskilä näkee asumisoikeusasuntojen kysynnän heijastavan hyvin asuntomarkkinatilannetta pääkaupunkiseudulla. 

- Asoasunnot koetaan kohtuuhintaisiksi ja niitä ne ovatkin. ARAn marraskuussa 2017 julkaisemien tietojen mukaan Vantaalla vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat olivat 22 % korkeammat kuin asoasuntojen vastikkeet, Helsingissä eroa oli vielä enemmän,  eli 34 %. Pääkaupunkiseudulla keskimääräiset vastikkeet ovat jopa matalammat kuin ARA-vuokra-asuntojen vuokrat, kertoo Riskilä.

Riskilä korostaa, että asumisoikeustalot on rakennettu samoja rakennusmääräyksiä noudattaen ja samoilla tonttikustannuksilla kuin vapaarahoitteinen tuotanto. Erona on, että Asokotien tuotannossa vastikkeet määräytyvät omakustannusperiaatteen mukaan. Rahoituskulujen lisäksi asukkaat maksavat pääasiassa vain talojen ylläpitoon ja hallintoon kuuluvista kustannuksista – ilman minkäänlaista omistajalle jäävää katesiivua. 

- Asokodit on yleishyödyllisenä yhtiönä voitonjakorajoitteinen. Tuotamme asuntoja, joiden kohtuuhintaisuus on turvattu myös tulevaisuudessa. Siitä hyötyy asukkaan lisäksi koko yhteiskunta, kun tarjoamme työssäkäyville ihmisille asumista hintaan, jonka pystyy maksamaan omalla palkallaan, korostaa Riskilä.

Malminiityntie 26 kohteen asumisoikeuksien myynti aloitetaan 2018 alkusyksystä.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jari Riskilä, jari.riskila@asokodit.fi, puh. 040 756 3817