21.12.2017

Suomalaisia koteja – hyvä koti kaikille

Joulun viettoa vuonna 1946
Vuonna 1946 otettu kuva heijastaa sotavuosien jälkeistä todellisuutta. Suomi eli ruuhkavuosiaan paiskien töitä kuutena päivänä viikossa. Jaloissa pyörivät suurten ikäpolvien lapsikatraat, ja nurkat täyttyivät lasten lisäksi Karjalan siirtolaisista. Lisäneliöistä oli pula, mutta niin myös juoksevasta vedestä ja sisävessoista.

Tähän todellisuuteen oli myös useampi kansalaisjärjestö havahtunut. Asuntosäätiö syntyi kuuden kansalaisjärjestön* toimesta vuonna 1951. Vastaperustetun Asuntosäätiön tavoitteena oli vastata asuntopulan haasteisiin ja kohottaa yleistä asumistasoa.  

Asuntosäätiön perustamisen taustalla olleet tavoitteet eivät ole muuttuneet; Asuntosäätiön haluaa yhä vastata asumisen haasteisiin. Perustajajäsenet edustavat niin suomalaisuutta kuin arvopohjaa, joka luo perustan Asuntosäätiön toiminnalle. Suurin osa Asuntosäätiön toiminnasta on voittoa tavoittelematonta, yleishyödyllistä toimintaa.

Tänä jouluna haluamme tukea yhtä uranuurtavaa perustajajäsentä, Mannerheimin Lastensuojeluliittoa (MLL). Olemme lahjoittaneet joulutervehdyksiin varatun summan MLL:n lasten ja nuorten puhelimen toimintaa varten. 

Hyvää joulua ja alkavaa vuotta 2018!*Asuntosäätiön perustajajäseniä ovat Invalidiliitto ry, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, Virkamiesliitto (lakkautettu), Vuokralaiset VKL ry ja Väestöliitto ry.

KUVA: Helsingin kaupunginmuseo / Väinö Kannisto