24.11.2017

Pikkujouluvinkit taloyhtiöille

24112017_Taloyhtiöiden_pikkujoulut_alkuperäinen

Taloyhtiömme asukkaat Helsingin Arabianrannassa ovat innokkaita pikkujoulujen viettäjiä. Kysyimmekin Toini Muonan kadun asukkaalta vinkkejä taloyhtiön pikkujoulujen järjestämiseen kaikille niille, joilla pikkujoulusuunnitelmat ovat jääneet arjen kiireen jalkoihin. - Vielä ehtii!

 

Pikkujoulujen suunnittelussa on hyvä huomioida muutamat perusasiat, todetaan meille heti aluksi: ajankohta, ohjelma ja tarjoilu.

Pohjusta tunnelmaa

Kutsua laadittaessa on hyvä pohjustaa hyvää ja rentoa tunnelmaa, sillä tarkoituksena on tutustua naapureihin sekä viettää mukava hetki yhdessä.

Kutsu on hyvä toimittaa ainakin ilmoitustaululle, mutta myös esimerkiksi mahdollisesti käytössä olevaan taloyhtiön Facebook-ryhmään tai intranetiin. Alkamisajankohdan lisäksi on hyvä ilmoittaa, mihin aikaan pikkujoulut päättyvät.

Järjestelyistä sopiminen

– Pikkujoulut on helppo järjestää nyyttäriperiaatteella, mutta ennakkoon on hyvä sopia, kuka tuo mitäkin, jotta pöydässä ei ole lopulta tonni pipareita ja tuhat torttua, toteaa asukas Petri Lausi.

Asukkailta voidaan myös pyytää lainaksi esimerkiksi joulumusiikkia, -valoja ja -koristeita tunnelmaa luomaan. Ja talotoimikunta voi huolehtia glögin lämmittämisestä ja alkoholipitoisista juomista. Lapsille on syytä myös varata mehua.

Mikäli kustannuksia halutaan ohjata taloyhtiölle, tulee budjetista sopia isännöinnin kanssa sekä toimittaa jälkikäteen kaikki kuitit tositteiksi. Tässä tapauksessa yksi asukkaista toimii yhteyshenkilönä.

Rentoa ohjelmaa eri ikäiset huomioiden

Ohjelma auttaa tunnelman luomisessa sekä helpottaa tutustumista, mikäli kaikki eivät entuudestaan tunne toisiaan.

– Myös lapset on hyvä ottaa huomioon. Viime vuonna järjestettiin pipareiden tuunauspiste, jossa kaikilla oli mahdollisuus koristella pipareita. Tämä osoittautuikin viime vuonna suoranaiseksi hitiksi, sillä lasten lisäksi myös aikuiset innostuivat koristelusta. Lapsille sopivaa tekemistä voidaan järjestää myös esimerkiksi joulukorttien askartelun merkeissä, mutta on hyvä, että joku opastaa ja kaitsee tarvittaessa, kertoo Lausi.

Viime vuonna Toini Muonan kadulla järjestettiin myös jouluaiheinen tietovisa. Tietovisoja on järjestetty myös muillakin teemoilla, kuten taloyhtiön ympäristöön liittyen, ja leikkimielistä kisailua on käyty esimerkiksi rappujen tai eri kerrosten kesken.

– Viime vuonna tietovisa järjestettiin mobiililaitteiden kautta kahoottina (https://kahoot.com/), mutta myös paperi ja kynä ovat olleet käytössä, Lausi tarkentaa.

Ja vielä kootut vinkit pikkujoulujen ohjelmaksi:

 

  • Jouluaiheinen pantomiimikisa tai tietovisa
  • Joulusuklaa(sokko)maistiaiset; mikä suklaa saa eniten pisteitä?
  • Joululaulukaraoke tai musavisa joululauluista; kuka tunnistaa eniten joululauluja.
  • Spotify-levyraati, jossa jokainen soittaa vuorollaan lempibiisinsä ja muut arvostelevat.
  • Youtube-videoraati, jossa jokainen saa vuorollaan esittää mielestään hauskimman YouTubessa näkemänsä videon.
  • Anagrammileikki: paperille kerätään jouluun liittyvistä sanoista anagrammeja, ja paperit jaetaan osallistujien / ryhmien kesken. Sanoina voi olla esimerkiksi lanttulaatikko, jolloin anagrammiksi syntyy useita vaihtoehtoja, esimerkiksi ”ulkona kattilat”. Se henkilö / ryhmä, joka onnistuu rankaisemaan eniten anagrammeja, voittaa.
  • Lapsille (ja lastenmielisille) askartelunurkka tai piparintuunauspaja

 

Hauskaa pikkujouluaikaa kaikille!