27.12.2018

Asuntosäätiölle tulossa ARA-vuokra-asuntoja Helsinkiin

Sompasaari havainnekuva

Asuntosäätiön ensimmäinen vuokratalo Helsinkiin rakennutetaan Sompasaareen Kaljaasi Auroran kujalle. Vuokrat määräytyvät omakustannusperiaatteen mukaan kohtuullisiksi.

Asuntosäätiön Vuokra-asunnot Oy aloittaa vuokratalokohteen rakentamisen Helsingin Sompasaareen. Kohteen pääurakoitsija toimii Hartela Etelä-Suomi Oy.

Kaljaasi Auroran kujan kohteeseen tulee 39 asuntoa. Rakentaminen käynnistyy helmi-maaliskuussa ja kohde valmistuu viimeistään elokuun lopussa 2020. Kohtuulliset vuokrat määräytyvät omakustannusperiaatteen mukaan. Asunnot ovat haettavissa kolme kuukautta ennen valmistumista.

- Meille on tällä hetkellä lähdössä käyntiin yhteensä 230 vuokra-asunnon tuotanto pääkaupunkiseudulle, kaksi kohdetta Vantaalle, yksi Espooseen ja Kaljaasi Auroran kujan kohde Helsinkiin. Valtion tuella asunnoista saadaan asukkaille edullisia koteja eli vastataan hyvin markkinoiden tämän hetken tarpeisiin, toteaa toimitusjohtaja Esa Kankainen.

Asuntosäätiölle tulee Sompasaareen naapurikortteliin myös hitas- ja asumisoikeuskohde. Kankainen toivoo lisää tontteja ARA-hankkeille Helsingistä.

- Päänavaus Helsinkiin on tehty ja toivon, että pääsemme tuottamaan pian lisää ARA-asuntoja. Valtion tuotantotuen, lähinnä käynnistysavustuksen turvin rakennetuissa taloissa vuokrataso saadaan pysymään alhaisena ja näissä kohteissa asuntojen kysyntä on ollut moninkertainen asuntomäärään nähden. Edullinen vuokrataso huomataan markkinoilla, toteaa Kankainen.

Käynnistysavustukset ovat käytössä näillä tiedoin vuoden 2019 loppuun saakka.

- Jos käynnistysavustukset jäävät pois käytöstä, se tulee nostamaan vuokratasoa. ARA-tuotannossa vuokrat määräytyvät omakustannusperiaatteen mukaan ja tuotantokustannukset vaikuttavat suoraan asukkaiden asumiskustannuksiin, toteaa Kankainen

Asuntosäätiöllä on tällä hetkellä omistuksessaan noin tuhat vuokra-asuntoa ja yli 16 000 asumisoikeusasuntoa. Asuntosäätiö rakennuttaa vuosittain noin 400 asuntoa erityyppisillä omistusmuodoilla.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Esa Kankainen
esa.kankainen@asuntosaatio.fi
040 758 5580