28.01.2019

Asuntosäätiön Helsingin Hitas-asunnot kysyttyjä

Ulkokuva

Sompasaarenlaituri 10:een rakennettavan Asuntosäätiön Hitas-hankkeen, As Oy Länsiviitan asuntojen haku lähestyy. Keskeisellä paikalla sijaitseva kohtuuhintainen omistusasuminen on herättänyt runsaasti kiinnostusta. 


Joulukuussa Sompasaarenlaturi 10:ssä aloitettiin rakentamaan uusia Hitas-asuntoja, joiden hakuaika on 12. – 22.2.2019. Arvonnan tulokset julkistetaan Asuntosäätiön sivuilla 1. maaliskuuta. Asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa ensi vuoden keväällä.

Huoneistojen koot ovat 2–5h + keittiötila, 44.5–104 m2. Isoimmat huoneistot avautuvat merelle päin ja kaikissa huoneistoissa on lasitetut parvekkeet. 

- Alue tarjoaa meren ja palveluiden läheisyyttä ja siksi kohde on herättänyt valtavasti kiinnostusta. As Oy Helsingin Länsiviittaan tulee myös kunnon kokoisia perheasuntoja, kertoo myyntineuvottelija Raija Kallasaari Asuntosäätiöltä.

Asuntosäätiö on profiloitunut vahvana aluekehittäjänä, kuten Espoon Tapiolan puutarhakaupungin toteuttajana. Uudentyyppisiä aluekehityshankkeita Sompasaaren ohella ovat Helsingin Kruunuvuorenrannan sekä Vantaan Keimolan ja Leinelän alueiden kehittäminen.

Alueille pyritään rakennuttamaan niin asumisoikeus-, vuokra- kuin omistusasuntoja kysyntätilanteen mukaan. Kohtuuhintaiselle asuntotuotannolle toivotaan lisää tontteja.

- Haluamme tarjota monipuolista ja kohtuuhintaista asumista. Sompasaaressa samaan kortteliin on tulossa Hitas-kohteen lisäksi konsernin yhtiöiden omistukseen asumisoikeusasuntoja sekä naapurikortteliin pitkällä korkotuella rahoitettuja ARA-vuokra-asuntoja. Meillä olisi valmius rakennuttaa enemmänkin kohteita valtion tuella, mikäli kohtuuhintaisia tontteja olisi tarjolla, kertoo toimitusjohtaja Esa Kankainen.

Sompasaarenlaituri 10:n Hitas-kohteen rakentaa Fira Oy. Suunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Konkret Oy.


Lisätietoja: 

Hitas-kohteen sivut

Asuntosäätiö
Myyntineuvottelija Raija Kallasaari
Puhelin: 040 519 5179
raija.kallasaari@asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö sr
Toimitusjohtaja Esa Kankainen
Puhelin: 040 758 5580 
esa.kankainen@asuntosaatio.fi