29.05.2020

Keväinen piha mahdollisti yhdessäolon

asuntosaatio_suomitoimii_yhdessa
Mikä onkaan sen mukavampaa kuin yhdessä puuhastelu! Koronakevään keskellä siihen antoi oivan mahdollisuuden piha Kirjokiventie 1:ssä, Helsingin Maununnevassa.

Asukkaamme Anna-Maija Jokela pääsi pitkästä aikaa viettämään mummulapäivää, kun lapsenlapsi saapui tekemään pihatöitä Anna-Maijan kanssa. 

– Koronan takia emme olleet nähneet pitkään aikaan, joten oli mukava viettää yhteistä päivää pihalla. Meillä oli oikein mukavaa nelivuotiaan Domin kanssa, joka innostui kovasti pihatöistä.  

Pihatöitä riittikin mukavasti, sillä perinteisiä kevättalkoita ei ole voitu järjestää koronan takia. 

 – Seitsemäntoista vuoden ajan olemme aina järjestäneet yhteiset kevättalkoot, mutta nyt ne vaihtuivat itsenäiseen puuhasteluun. Toisin sanoen sen lisäksi, että teimme Domin kanssa pihatöitä, on useampi asukas pistäytynyt pihamaalla putsaamassa pihaa talven jäljiltä.  

Keväiset pihatalkoot

Anna-Maijan kanssa pihatöissä mukana ollut Domi innostui pihatöiden ohella niin keinumaan kuin kiipeämään puuhun. 

Kevään kääntyminen kesään mahdollistaa sukupolvien välisen yhdessäolon entistä paremmin. Yhdessäolosta lapsenlapsen kanssa on saatu nauttia pihamaalla talkoiden jälkeenkin. Lisäksi Anna-Maija pääsee pitkästä aikaa tapaamaan myös iäkästä äitiään, hoitokodin pihalla.