29.06.2017

Karavaanikujalle kunniamaininta tietomallinnuksen käytöstä

karavaanikuja_talotekniikka

Karavaanikuja 2-4 sai kunniamaininnan tietomalliprojektistaan Tekla BIM Awards 2017 -kisassa. Kilpailuun saivat osallistua kaikki Teklan asiakkaat Suomesta ja Baltiasta.

Tämä kunniamaininta on ensimmäinen asuinkohteelle myönnetty vastaava tunnustus Teklalta.

Tekla Bim Awards on Trimble Solutions Oy:n asiakkailleen järjestämä kilpailu, jossa arvovaltainen  tuomaristo valitsee vuoden parhaat BIM-projektit.

Rakenteilla olevan Karavaanikujan kortteli Vuosaaressa muodostuu Asuntosäätiön asumisoikeusasunnoista ja Kojamo Oy:n vuokra-asunnoista.

Tuomaristo perusteli Karavaanikujan kunniamainontaa mm. tietomallinnuksen intensiivisestä yhteiskäytöstä hankekehitysvaiheesta alkaen. Tietomallipohjainen yhteistyö toimi hyvin myös kaupunkisuunnittelun kanssa. Karavaanikujan tapaisessa, teknisesti vaativassa kohteessa, ahtaalla tontilla oli erityisen tärkeää mallintaa tarkasti etukäteen.

Kohde on kolmesta erillisestä asuinkerrostalosta muodostuva, kahden yhtiön kokonaisuus. Rakennukset ovat 5-9 kerroksisia ja kellarissa sijaitsee yhtiöiden jaettu pysäköintitila. Tietomallinnus mahdollisti rakentamisen ja rakennustekniikan innovoinnin yhdessä monien osapuolien kesken. Kaupunkikuva vaati julkisivuun tiilipintaa, jonka paikallamuuraus olisi ollut kallista, mutta mallinnuksen avulla saatiin kustannuksia kohtuullistettua. Tietomallinnus on oleellinen osa Firan kehittämän Intensiivi-Big Rooma -menetelmää, jossa yhteistyössä arkkitehdin, Firan ja betonielementtien toimittajien kanssa kehitettiin reliefipintainen tiililaattajulkisivuelementti.

Projektin tilaajina ovat olleet Asuntosäätiö SR ja Kojamo Oy. Hankekehityksestä ja urakoinnista on vastannut Fira Oy. Arkkitehtisuunnittelu on ollut Arkkitehtitoimisto Konkret Oy:n käsialaa.

Asokotien 81 asumisoikeusasuntoa valmistuvat arviolta tammikuussa 2018.

Lisätiedot löytyvät Teklan kotisivuilta.