29.08.2017

Asukkaiden ja Asokotien yhteistoimintaelin kokoontui Helsingissä

yte

Asokotien yhteistyöelin kokoontui 25.8 Helsingissä. Yhteistyöelin on Asokotien ja asukkaiden yhteinen valtakunnallinen keskustelufoorumi, joka kokoontuu kerran vuodessa. Jäsenet valikoituvat asukaskokousten ehdotuksista kaupunkikohtaisesti arpomalla. Tänä vuonna oli 25 osallistujaa, 23 eri paikkaunnalta. Yhteistyöelin päätti antaa julkilausuman asumisoikeusasumisen tärkeydestä. Samassa yhteydessä YTE esittää huolensa nousevista asumiskustannuksista sekä kertoo asumisoikeuden rahoitusmallin tärkeydestä.

- Hienointa tapaamisessa oli sen avoin ilmapiiri ja vuoropuhelu asiakkaiden kanssa, kommentoi tilaisuutta Asokotien toimitusjohtaja Marko Pyykkönen.

Marko Pyykkönen kertoi tapaamisessa asumisen kustannuksista sekä asumisoikeuden rahoituksen haasteista.

- Asumisoikeuslain kokonaisuudistus on lainsäätäjällä prosessissa. Luonnoksessa on hyvää mm. myyntiprosessin nopeuttaminen mutta taas huonoa se, että uutta rahoitusmallia asumisoikeudelle ei lähdetty tässä laissa säätämään, lisää Pyykkönen.

Tapaamisessa käytiin läpi myös ennakkoon lähetettyjen kysymysten vastauksia.

Raija Hänninen Hyvinkäältä osallistui tapaamiseen. Hän on asunut Asokodissa jo vuodesta 1992 alkaen. Hänen mielestään parasta Asokotien talossa ovat ihmiset ja piha. - Meidän talossa on sellainen talkoohenki, kertoo Raija Hänninen. Olen löytänyt talosta myös elinikäisiä ystäviä.

Asokotien hallituksen asukasjäsen Kari Lehtinen kertoi tapaamisessa, että erityisesti väliajoilla puhuttiin kehitystyöryhmästä. Kehitystyöryhmän uudelleen käynnistäminen ilahdutti monia.

- Odotamme positiivista yhdessä työskentelyn henkeä Asokotien kanssa. Toivon, että saamme ympäri Suomen asukkailta viestiä kehitettävistä asioista, kertoo Kari Lehtinen.Kari Lehtinen asuu Asokodissa Jyväskylässä. Hänen päähuolenaiheensa on, miten saada asukkaita mukaan mukavaan asukastoimintaan.

Tilaisuuden lopuksi käsiteltiin yhteisöllisyyttä ja asumisen tulevaisuutta alustajana Arto O. Salonen,