30.05.2018

Asiakastarina: Miksi valitsimme asumisoikeusasumisen?

asiakastarina

Asuimme vuokra-asunnossa. Aloimme kaivata hieman isompaa asuntoa, jossa olisi myös oma sauna. Kävimme tutustumassa muutamaan kohteeseen, jotka sijaitsivat luonnonläheisillä paikoilla. Sitten neuvottelimme pankkilainasta pankin kanssa.

Kaupungissamme on tarjolla myös asumisoikeusasuntoja. Moni niistä sijaitsee hyvillä asuinpaikoilla. Kun yli kymmenen vuotta sitten ajelimme fillareilla erääseen kaupunginosaan, saavuimme rivitalon pihaan. Sitten soitimme vapautumassa olevan asunnon ovikelloa. Se oli siinä.

Valitsimme asumisoikeusasunnon, jossa on oma sauna, asunto on järven rannalla ja palvelut lähellä. Asumisoikeusmaksulla voimme asua asunnossamme niin kauan kuin haluamme. Vastikkeeseen sisältyy taloyhtiön isännöinti, huolto ja esimerkiksi toimintansa päättäneen, esimerkiksi jääkaapin, pikainen korjaus tai tilalle kokonaan uusi laite.

Emme siis tarvinneet pankkilainaa, päästäksemme meille sopivaan asuntoon ja lisäksi luonnonläheiseen asuinpaikkaan. Jos aiomme joskus luopua asumisoikeusasunnosta, niin saamme maksamamme asumisoikeusmaksun rakennusindeksillä korotettuna takaisin.

 

Kari Lehtinen

Asokotien asukas