31.01.2020

Asuntosäätiön puukerrostalo toi asukkaalle isomman asunnon kohtuuhintaan

asuntosäätiö_puukerrostalo_tuuliniitty3
Asuntosäätiön ja Espoon ensimmäinen puukerrostalo valmistui tammikuun lopussa. Sami Vakkanen muutti taloon perheensä kanssa ja nauttii isomman asunnon elämänlaadusta ja korostaa kohtuuhintaisen asumisen merkitystä työssäkäyvän ihmisen arjessa.

Tuuliniitty 3 sijaitsee aivan Tapiolan metroaseman ja keskustan palveluiden kupeessa. ARA-vuokrataloon tuli 42 asuntoa yksiöistä perheasuntoihin. Omakustannusperiaatteella määräytyvä vuokra saa kiitosta asukkaalta. Talon keskimääräinen vuokra on 15,70 € jm2 kuukaudessa.

- Vuokran hinta on loistava suhteessa paikkaan. Asumisen kustannuksilla on muutenkin suuri merkitys. Jos kaikki rahat menisivät asumiseen, ei  jäisi varaa esimerkiksi harrastuksiin tai mihinkään muuhunkaan. Omistusasuntojen hinnat ovat kohtuuttomat tällä alueella. Jos olisimme ostaneet asunnon, olisimme joutuneet asumaan todella ahtaasti, kertoo Tapiolan alueella kiinteistöhuoltotehtävissä työskentelevä Sami Vakkanen.

Vakkasen viisihenkinen perhe halusi löytää isomman asunnon nimenomaan Tapiolasta, jotta lasten koulunkäyntiin ei tulisi muutoksia. Alue on muutenkin perheen mieleen, kaikki tarvittavat palvelut löytyvät läheltä ja julkinen liikenne sujuu erinomaisesti. He ovat asuneet ennen Tuuliniittyä Asuntosäätiön toisessa Tapiolassa sijaitsevassa talossa.

- Jos haluaa rauhaa, Tapiola on hyvä paikka asua. Liikenneyhteydetkin ovat erinomaiset. Pidän muutenkin Tapiolasta miljöönä, kaunis alue. Olen itse käynyt koulun Pohjois-Tapiolassa ja halusin lapsillekin saman hyvän paikan asua ja käydä koulua, toteaa Vakkanen.

Puukerrostalossa asuminen on sekin tärkeä asia perheelle, jossa on kärsitty astmasta.

- Olen tehnyt jo 30 vuotta töitä kiinteistöhuollossa ja uskon, että puutalot ovat hengittävämpiä taloja. Ensimmäinen huomio uudessa kodissamme oli lattian laatu, joka tuntui hyvältä. Muutenkin laadukkaan oloinen asunto, materiaaleissa ei ole säästelty. Huonekohtainen lattialämmityksen säätö on myös mukava ominaisuus, toteaa Vakkanen.

Asuntosäätiölle Tuuliniityn talo on ensimmäinen puukerrostalo.

- On hienoa, että ensimmäinen puukerrostalomme valmistui juuri Tapiolaan, josta toimintamme on lähtenyt liikkeelle vuonna 1951. Etsimme jatkuvasti uusia hankkeita toteutettavaksi hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden äärelle. Tuuliniitty on hyvä esimerkki modernista ja viihtyisästä asuinmiljööstä, jollaisia toivomme saavamme jatkossakin toteutettavaksi, toteaa toimitusjohtaja Esa Kankainen.

Urakoitsijana Tuuliniitty 3:ssa toimi kokenut puukerrostalojen rakentaja Rakennusliike Reponen Oy. Kohteen pääsuunnittelusta vastasi myöskin kokenut toimija arkkitehti Jukka Turtiainen.