Asukastoiminta luo mahdollisuuden vaikuttaa

Asukkaathan tuntevat parhaiten itse asuintalonsa ja siihen kohdistuvat muutostarpeet. Asukkaiden yhteistoiminnalla on siksi monenlaisia etuja:

  • Lisää asumisviihtyisyyttä ja asukkaiden arvostusta lähiympäristöä kohtaan
  • Aktivoi asukkaita ajamaan etujaan omasta näkökulmasta
  • Asukkaat motivoituvat kiinteistönhoitoon antamalla kehittämisehdotuksia ja toteuttamalla itse hankkeita, jotka parantavat kiinteistön tasoa
  • Yhteistoiminta myös ennaltaehkäisee mahdollisia ilkivalta- tai järjestyshäiriötapauksia

Mitä nopeammin asukkaat tutustuvat toisiinsa, sitä laajemmaksi yhteistoiminta saadaan. Asukastoiminta on vapaaehtoista, mutta hyvin tehtynä tuo etuja ja iloa kaikille asukkaille. Osallistumisensa toimintoihin jokainen määrittelee itse.

Asukastoimikunnalla on tärkeä rooli asukastoiminnan kehittymisessä asuinyhteistössänne. Asukastoimikunnan jäseniin voit olla yhteydessä, jos kaipaat tietoa oman talon asukkaiden yhteisistä toiminnoista. Asukastoiminnan käynnistäjä, muodossa tai toisessa, voi kuitenkin olla kuka hyvänsä - vaikkapa sinä. Käy tutustumassa näillä sivuilla oleviin asukastoimintaideoihin, jos vaikka sieltä löytyisi jotakin teidän talonne toimintaan sopivaa. Voit olla varma, että kaikki ovat hyvillään siitä, jos juuri sinä lähdet vetämään talon yhteistä lenkki-iltaa tai lastenkerhoa, tai innostat väen pihansiivoustalkoisiin.

Myös isännöitsijä neuvoo asukastoiminnan käytännön mahdollisuuksista. Isännöitsijä kutsuu koolle myös vuosittaisen asukaskokouksen keväällä. Siinä kokouksessa pääset perehtymään talousasioihin ja esittämään isännöitsijälle omia toiveitasi talon asioiden hoidosta.

Jaa tämä sivu