Asuntosäätiön kaikki uudet asuinkiinteistöt ovat olleet jo pitkään täysin savuttomia heti valmistumisestaan lähtien. Uusien asuinkiinteistöjen asunnoissa ja parvekkeilla on tupakointikielto.

Myös vanhemmat asokodit ja vuokrakodit muuttuvat vähitellen täysin savuttomiksi. 1.1.2021 alkaen solmittavat uudet asumisoikeus- ja vuokrasopimukset kieltävät tupakoinnin huoneistoissa ja parvekkeilla.
Kielto koskee myös asunnossa käyviä vieraita. Vanhemmissa kiinteistöissä osa asunnoista ei ole savuttomia, mikäli niiden sopimukset on tehty aikaisemmin, jolloin tupakointikieltoa ei sopimuksissa vielä ole ollut. Tavoitteenamme Asuntosäätiössä on, että tulevaisuudessa kaikki asuntomme ovat täysin savuttomia.

Tuemme omalta osaltamme vuonna 2016 voimaan astuneen tupakkalain tavoitetta, että tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttö loppuu Suomessa vuoteen 2030 mennessä. Lisätietoa Savuton Suomi 2030 –verkoston sivuilta.

Usein kysyttyä tupakoinnista

Saako asunnossani tai parvekkeellani tupakoida?

- Omaa asuntoasi ja parvekettasi sekä kerrostalon huoneistopihaa koskevat ehdot löytyvät asumisoikeus- tai vuokrasopimuksestasi. Uusimmat asumisoikeus- ja vuokratalomme ovat heti valmistuttuaan täysin savuttomia. Savuttomissa taloissa tupakointi on sallittu ainoastaan erikseen merkityillä tupakointipaikoilla.

Koskeeko tupakointikielto myös sähkötupakan käyttöä?

- Kyllä. Niissä asunnoissa ja parvekkeilla sekä kerrostalon huoneistopihoilla, missä tupakointi on kiellettyä, savuttomuuskielto koskee myös sähkötupakan käyttöä.

Sopimukseni kieltää tupakoinnin asunnossa ja parvekkeella. Miksi naapurini saa tupakoida parvekkeellaan?

- Kaikki uudet asuinkiinteistömme ovat täysin savuttomia heti valmistumisestaan lähtien. Vanhemmissa asuinkiinteistöissä tupakoinnin kieltävä ehto on lisätty 1.1.2021 lähtien solmittuihin uusiin asumisoikeus- ja vuokrasopimuksiin. Mikäli naapurisi sopimus on alkanut tätä ennen, ei hänen sopimuksessaan kielletä tupakointia ja naapurisi saa näin ollen tupakoida parvekkeellaan. Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa kaikki asuntomme ovat täysin savuttomia. 

Mitä seuraamuksia voi olla, jos kiellosta huolimatta joku tupakoi? Miten asiaa valvotaan?

- Jos asukas tai hänen vieraansa rikkovat sopimuksen ehtoja, voidaan sopimus pahimmillaan päättää. Savuttomuuden noudattamista valvotaan muilta asukkailta saatujen ilmoitusten avulla.

Jaa tämä sivu