Mikä on viihtyvyysremontti?

Viihtyvyysremontti on Asuntosäätiön kehittämä toimintamalli remontointiin, jossa asumisoikeusasunnot remontoidaan sisäpuolisesti ja kiinteistöön sekä piha-alueelle tehdään kohdekohtaisia korjaustöitä. Viihtyvyysremontti toteutetaan sujuvasti, jotta remontista koituu asukkaille mahdollisimman vähän asumishaittaa. Asuntokohtainen remonttiaika kestää kolme viikkoa (15 arkipäivää) ja asukkaat voivat asua asunnoissaan koko remontin ajan.  

Miksi viihtyvyysremontteja tehdään? 

Asuntosäätiöllä on omistuksessaan yli 16 500 asumisoikeusasuntoa, joista suurin osa on tullut siihen ikään, että sekä kiinteistöt että asunnot kaipaavat korjaustoimia. Vastuullisena kiinteistönomistajana haluamme huolehtia, että asukkaidemme kodeissa on viihtyisää asua ja että kiinteistömme pysyvät hyvässä kunnossa. 

Mitä viihtyvyysremontissa tehdään? 

Viihtyvyysremontissa remontoidaan huoneistot sisäpuolisesti sekä toteutetaan kiinteistökohtaisia kunnostustöitä, kuten vesikaton, julkisivun, parvekkeiden ja piha-alueen korjauksia. Myös piha-alueen istutuksia siistitään ja uusitaan.  

Huoneistokohtainen viihtyvyysremontti sisältää mm. seuraavat työvaiheet: 

  • Keittiökalusteet sekä -koneet uusitaan ja kaikkiin asuntoihin asennetaan astianpesukone. 
  • Märkätilat (pesuhuone, erillinen wc ja sauna) remontoidaan kalusteineen. Pesutilaan asennetaan sähkötoiminen lattialämmitys. 
  • Lattioihin asennetaan laminaatit. 
  • Vaatekaapit uusitaan makuuhuoneissa, eteisessä sekä vaatehuoneessa. 
  • Väliovet karmeineen vaihdetaan. 
  • Pistorasioiden ja valokatkaisimien kannet uusitaan. 

Lisäksi keittiön seinät ja katto maalataan. Muiden kuivien tilojen seinät ja katto jäävät ennalleen. 

Koska asunnossani on viihtyvyysremontti? 

Kiinteistöjä korjataan pääasiassa ikäjärjestyksessä, jolloin vanhimpia kiinteistöjä kunnostetaan ensimmäisten joukossa. Poikkeuksena ovat huonokuntoisiksi arvioidut kiinteistöt, joiden remonttia on kiinteistön kunnon vuoksi kiirehdittävä niiden iästä riippumatta. Asiantuntijamme tekevät arviot kiinteistöjen kunnosta.  
Asukkaille tiedotetaan suunnitellusta viihtyvyysremontista vähintään kuusi kuukautta ennen töiden alkamista.  

Miksi viihtyvyysremonttia ei tehdä asunnossani, vaikka tiedotettiin, että sen toteutusta suunniteltiin? 

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää lainan kuhunkin viihtyvyysremonttiin kohdekohtaisesti. Ennen remontin käynnistämistä tarvitaan ARAn hyväksyntä hankkeelle. Mikäli ARA ei myönnä hankkeelle lainaa, emme valitettavasti voi toteuttaa remonttia.  

Jaa tämä sivu