Viihtyvyysremontit lisäävät asumismukavuutta

Asuntosäätiöllä on omistuksessaan yli 16 500 asumisoikeusasuntoa, joista suurin osa on tullut siihen ikään, että asuntojen sisäpuolet kaipaavat korjaustoimia. Tavoitteenamme on, että kaikki asunnot on korjattu 2030-luvun alkuun mennessä.

Huoneistokohtainen viihtyvyysremontti sisältää mm. seuraavat työvaiheet:
  • Keittiökalusteet sekä -koneet uusitaan.
  • Märkätilat (pesuhuone, erillinen wc ja sauna) remontoidaan kalusteineen. Pesutilaan asennetaan sähkötoiminen lattialämmitys.
  • Lattioihin asennetaan laminaatit.
  • Vaatekaapit uusitaan makuuhuoneissa, eteisessä sekä vaatehuoneessa.
  • Väliovet karmeineen vaihdetaan.
  • Pistorasioiden ja valokatkaisimien kannet uusitaan.
  • Lisäksi keittiön seinät ja katto maalataan. Muiden kuivien tilojen seinät ja katto jäävät ennalleen.

Edellä mainittujen lisäksi tehdään kohdekohtaisesti valittuja korjauksia, kuten vesikatto-, julkisivu- ja piha-alueen korjauksia.

Asukkaat asuvat kodeissaan remonttien ajan. Toteutamme remontit siten, että asukkaille aiheutuu mahdollisimman vähän asumishaittaa remontin aikana. Tiedotamme viihtyvyysremontista kohteen asukkaille vähintään puoli vuotta ennen remontin alkua. Järjestämme myös kaikissa remonttikohteissa asukastilaisuuden ennen töiden alkua.

Viihtyvyysremonttien blogit

Viihtyvyysremontissa uudet pinnat lattioista lauteisiin

Todellinen viihtyvyysremontti, puuskahti eräs asukas, kun puhuin hänen kanssaan puhelimessa asunnon vesikatkosta. Remonttitöistä johtuen asunnossa oli vesikatko, joka harmitti asukasta, vaikka asiasta oli tiedotettu etukäteen. Yritin rauhoitella häntä kertoen, että vesikatko kyllä hyvitetään hänelle remontin päätyttyä. Mutta ymmärrän hyvin asukkaan tuohtumisen; hän ei ollut tilannut remonttia itse ja joutuu nyt asumaan asunnossaan remontin keskellä.      

Miksi viihtyvyysremontit sitten toteutetaan? Asukkaiden kiusaksi? Päinvastoin; haluamme, että asukkaillamme on mahdollisimman viihtyisät asuinolot kotonaan. Jotta tämä toteutuisi, on asunnot remontoitava aika ajoin. Viihtyvyysremonttien osalta tuo aika on 30 vuotta, jotta asunnot pysyvät hyvässä kunnossa. Asuntosäätiön asuntotuotanto oli vilkkainta 90-luvulla, joten lähivuosina viihtyvyysremontteja toteutetaan rivakalla tahdilla. Tämä tarkoittaa sitä, että remontti tulee koskettamaan suurta osaa asukkaistamme.  

Entä se asuinviihtyvyys, miten se sitten paranee? Asukastyytyväisyyskyselyissä on usein toivottu, että huoneistoihin tehtäisi sisäpuolisia remontteja. Viihtyvyysremonteissa toiveet on huomioitu; märkätilat, keittiöt, lattiat sekä väliovet uusitaan. Lisäksi kaikki kolme vuotta vanhemmat keittiön kodinkoneet vaihdetaan uusiin. Olemme myös ennalta määritelleet laadukkaat materiaalivaihtoehdot, joista asukkailla on mahdollisuus valita mieluisimmat remontin yhteydessä.

Mutta toki remonttiaika vaatii kärsivällisyyttä asukkailtamme ja aina on se mahdollisuus, että kaikki ei mene niin kuin Strömsössä. Vaikka urakoitsijat toteuttavat remontit siten, että asukkaat pystyvät asumaan kodeissaan remontin ajan, tulevat remonttityöt näkymään ja kuulumaan heidän arjessaan. Uskon kuitenkin, että noin kolmen viikon asuntokohtainen asumishaitta unohtuu sitten, kun asukas pääsee kokkamaan uudistetussa keittiössä ja heittämään löylyä uusilla lauteilla.

Tanja Oksa
Projektiviestinnän asiantuntija

Miltä muutos näyttää?

Katso videolta, miltä asunto näyttää ennen ja jälkeen viihtyvyysremontin.