Onko kotisi turhan suuri, kun lapsesi ovat muuttaneet pois? Haluaisitko reilusti lisärahaa käyttöösi eläkevuosina? Uhkaako kotiasi putkiremontti tai muu kallis korjaus?

Huippukoti on riskitön ja remontoitu asumisoikeusasunto yli 55-vuotialle. Saat käyttöösi yli 500 euroa lisää rahaa kuukausittain, kun vaihdat omistusasuntosi Huippukotiin.

Miksi Huippukoti on niin turvallinen?

Asumisoikeus yhdistää omistus- ja vuokra-asumisen parhaat puolet. Saat asua niin pitkään kuin haluat. Sinun ei silti tarvitse sitoa säästöjäsi asuntoon.

Löydämme asunnon käyttöösi jopa 24 tunnissa. Saat samalla rahalla yhden huoneen enmmän kuin vuokra- tai omistusasunnossa.

Asokodit on vastuullinen isäntä. Emme keinottele asunnollasi. Autamme vanhan omistusasuntosi myymisessä ja muutamme tavarasi, jos niin haluat.

Remontoimme asuntosi ennen muuttoasi. Saat varmasti siistin ja toivomustesi mukaisen kodin. Talomme ovat rauhallisia ja keskivertoa huomattavasti parempikuntoisia. Suurin osa asunnoistamme ovat esteettömiä ja sijaitsevat palveluiden äärellä.

Lupauksemme

  1. Kaikki peruskorjaukset, kuten putkiremontti, sisältyvät vastikkeeseen.
  2. Jos jääkaappisi tai lietesi hajoaa korjauskelvottomaksi yllättäen, maksamme ja asennamme heti uuden tilalle.
  3. Saat vanhaan asuntoon sijoittamasi rahat omaan käyttöösi. Jos haluat matkustella, huolehdimme asunnostasi reissusi ajan.
  4. Jos kodissasi ilmenee vesivahinko tai muu asumisen estävä ongelma, hankimme sinulle asunnon samasta kaupungista korjauksen ajaksi. Muutamme tietenkin tavarasi veloituksetta.
  5. Et joudu kahden asunnon loukkuun, jos muutat pois Huippukodista. Saat rahasi varmasti takaisin 3 kuukauden kuluessa muutostasi.

Paljonko Huippukoti maksaa?

Asokotien Huippukoti on asumisoikeuspalvelu, joka sisältyy kuukausittain maksamaasi vastikkeeseen. Lisäksi perimme muuttaessasi asumisoikeusmaksun, joka on 15 prosenttia asunnon hinnasta. Palvelu on tarkoitettu yli 55-vuotiaille.

Paljonko saat lisää käyttörahaa, jos vaihdat omistusasunnon Huippukotiin?

Jos jatkat asumista vanhassa asunnossa, niin pelkkä putkiremontti tuplaa asumiskustannuksesi pitkäksi aikaa. Jos taas otat lainaa ja vaihdat uuteen asuntoon, kuukausikustannukset voivat nousta jopa nelinkertaisiksi aiempaan verrattuna. Kun muutat samankokoiseen Huippukotiin, tyypillisesti yli 70 prosenttia vanhaan asuntoosi sidotusta rahasta vapautuu käyttöösi. Se tarkoittaa yli 500 euroa joka kuukausi. Seuraavien 20 vuoden ajan.

  Vanha asunto*  Uusi asunto  Huippukoti 
Asunnon hinta  200 000 € 339 000 €  200 000 € 
Asumisoikeumaksu
(sis. remontin kustannukset) 
45 000 € 
Lainan tarve  70 000 €
(putkiremontti) 
139 000 €
(uuden ja vanhan asunnon
hinnanerotus) 
 Lainan kuukausierä
(korko 2,8 %, 20 vuotta)
381 €/kk  751 €/kk 
Hoitovastikkeen kuukausierä  350 €/kk  255 €/kk  980 €/kk 
Lainan lyhennys ja
hoitovastike yhteensä 
731 €/kk  1012 €/kk  980 €/kk 
Käyttöösi vapautuva lisäraha  0 €  0 €  645 €/kk**
 

* 1970-luvulla rakennettu 100 neliön asunto pääkaupunkiseudulla.
** Vanhasta asunnosta saamasi myyntitulo 200 000 e - asumisoikeusmaksu 45 000 e = 155 000 e jaettuna kuukausieriksi seuraaville 20 vuodelle.

Vapaita huippukoteja

Tutustu vapaisiin Huippukoteihin ja valitse omasi tästä Katso kaikki