Hae ensin asumisoikeusjärjestysnumero

Asumisoikeusjärjestysnumeron saat sen kaupungin asuntotoimistosta, jonka alueelta haluat hakea asuntoa. Voit hakea järjestysnumeron useastakin kaupungista ja kerralla vaikka kaksi numeroa. Järjestysnumero on henkilökohtainen ja se kannattaa hakea tulevaisuuden varalle, vaikka juuri nyt ei asuntoa tarvitsisi. Järjestysnumeroa ei voi siirtää toiselle henkilölle. Mikäli järjestysnumero on kahden nimissä, järjestysnumeron voi siirtää toisen nimiin. Luopuvan henkilön on kirjallisesti ilmoitettava asuntotoimistoon, mistä järjestysnumero on haettu.

Muistathan ilmoittaa kaupungilta saamasi järjestysnumeron asiakaspalvelumme osoitteeseen myynti@asokodit.fi , mikäli olet täyttänyt asuntohakemuksen rekisteriimme ilman sitä.

Täytä seuraavaksi asokotihakemus

Tutustu kohteisiin ja merkitse hakemukseen kohteet, joista olet kiinnostunut. Mahdollisuudet asunnon saantiin paranevat, jos ilmoittaudut hakijaksi samanaikaisesti kymmeneen kohteeseen.

Hakemuksesi on voimassa rekisterissä vuoden. Saat ilmoituksen tekstiviestillä kuukausi ennen hakemuksesi vanhenemista. Voit käydä jatkamassa hakemuksesi voimassaoloaikaa tai muokkaamassa hakemustasi. 
Voit myös ilmoittaa vanhentumisesta sähköpostiviestillä osoitteeseen myynti@asokodit.fi ja jatkamme hakemuksen voimassaoloaikaa puolestasi. Et voi tehdä uutta hakemusta samalla järjestysnumerolla.

Asunnon tarjoaminen

Asokodeista vapautuvat asunnot myydään ilman erillistä hakuaikaa, kutsumme tapaa jatkuvaksi hakumenettelyksi. 

Asokotien myyjä lähettää asuntohakemuksen tehneille tarjouksen vapautuvista asunnoista. Jos samaa asuntoa on hakenut useampi hakija, asumisoikeuden saa pienemmällä kaupungin järjestysnumerolla hakeva.

Asunnontarpeen muuttuessa hae uusi järjestysnumero

Vaihdoissa tarvitaan uusi järjestysnumero, joten se kannattaa hakea heti, vaikka vaihto olisi vasta suunnitelmissa. Keskinäisen vaihtokumppanin löytämiseksi nettisivuillamme on asunnon vaihtopörssi. Keskinäisessä vaihdossa ei tarvita uutta järjestysnumeroa.

Sopimuksen siirto

Nykyisen Asokodin asumisoikeuden voit siirtää puolisollesi, lapsillesi, lapsenlapsellesi, vanhemmillesi, isovanhemmillesi tai perheenjäsenelle, joka vakituisesti asuu huoneistossa. Toimitat vain tarvittavat paperit myyjälle, joka valmistelee siirron allekirjoitustasi vaille valmiiksi.

Kaikkien Asokotien asumisoikeussopimusten velvoitteiden kattamiseksi perimme vakuuden.

Oletko jo jättänyt hakemuksen? Käy muokkaamassa vanhaa hakemustasi

Jaa tämä sivu