Ilmoitamme kaikki Asuntosäätiön uudiskohteet haettaviksi julkisesti. Hakuaika uudiskohteisiin on kaksi viikkoa, ja tarjoamme asuntoja niitä hakuaikana hakeneille. 
 

1. Hae järjestysnumero 

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitset järjestysnumeron, jonka saat kunnalta. Hae järjestysnumero sen kunnan asuntotoimistosta, josta haluat asunnon.  
Voit hakea samasta kohteesta vain yhdellä järjestysnumerolla. Jos sinulla on useampi numero, sinun on päätettävä millä numerolla aiot hakea. 

Lue lisää järjestysnumerosta

 

2. Tutustu asuntoihin 

Katso kaikki uudiskohteemme ja tutustu kohde-esitteisiin. Tee hakemus asuntohaun kautta ja valitse hakukriteereistä “Vapaat ja vapautumassa olevat asunnot”.

Siirry uudiskohteet-sivulle

Siirry asuntohakuun

3. Tee hakemus ja lähetä se hakuaikana 

Täytäthän hakemukselle huolellisesti kaikki tarvittavat tiedot ja järjestysnumeron hakuaikana, sillä emme huomioi haussa hakemuksia, joista puuttuu järjestysnumero tai joita on muokattu hakuajan päättymisen jälkeen.

Tarkista myös yhteystietosi ennen hakemusen jättämistä ja varmista, että hakemuksellasi on hakemasi asuntotyypit ja neliömäärät oikein. Hakemuksella on mahdollista rajata haettujen asuntojen neliömääriä kohdassa "4. Yleistoiveet haettavista asunnoista", jolloin on hyvä huomioida, että neliömäärärajaus saattaa pudottaa jonkun asuntotyypin pois hakemukseltasi, mikäli sen koko ei sovi antamiisi neliömäärärajoihin.

Kun hakemus on lähetetty, saat sähköpostiisi vahvistuksen. 

4. Asuntotarjous ja asumisoikeussopimuksen allekirjoittaminen 

Kun hakuaika päättyy, tarjoamme asuntoa hakijalle, jolla on pienin järjestysnumero. Jos et saa tarjousta hakemastasi asunnosta, jäät edelleen jonoon asumisoikeusnumeron mukaisessa järjestyksessä. Uusiin asuntoihin on usein paljon hakijoita, joten hakemusten käsittely voi siksi viedä useitakin viikkoja ja jono elää pitkään hakuajan jälkeen. 

Muistathan joko hyväksyä tai hylätä tarjouksen. Jos sinulla on pienin järjestysnumero ja olet valmis ottamaan asunnon, lähetämme sinulle varauskirjeen ja varallisuusselvityksen kaupungin hyväksyntää varten. 55 vuotta täyttäneiden hakijoiden ei tarvitse toimittaa selvitystä varallisuudesta. 

Kun kaupunki on hyväksynyt asumisoikeuden saajan, sovimme kanssasi asumisoikeussopimuksen allekirjoittamisesta. Koko asumisoikeusmaksu tulee maksettavaksesi kahden viikon kuluttua sopimuksen allekirjoittamisesta, joten asunnon rahoitus kannattaa selvittää jo etukäteen. 

Jaa tämä sivu