Korkotuettujen asuntojen valintaperusteet

Korkotuettujen asuntojen valinnassa asetetaan etusijalle asunnottomat ja muut kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat. 

Asukasvalintaan vaikuttavat hakijan varallisuus, asunnontarve ja tulot. Mikäli haet korkotuettua asuntoa, tulee sinun pyydettäessä antaa selvitys edellä mainituista seikoista. Lisätietoa asukasvalinnasta voit lukea ARA:n sivuilta.

Varallisuuden osalta asuntoon muuttajan varallisuus ei saa ylittää erikseen määritettyä varallisuusrajaa. Tutustu varallisuusrajoihin tästä.

Hakemuksen jättäminen

Korkotuettuihin asuntoihin voi jättää avoimen hakemuksen verkkosivuillame milloin tahansa. Heti vapaiden asuntojen tilanteen voi tarkistaa asuntohausta kirjoittamalla hakukenttään kohteen osoitteen. On hyvä huomioida, että suuresta kysynnästä johtuen, vapaiden asuntojen määrä on yleisesti ottaen vähäinen.

Haettavat kohteet

Vuoden 2021 alussa valmistuneita korkotuettuja vuokra-asuntoja Vantaan Kivistössä, lähellä luontoa ja palveluita. 
asuntosaatio_kelsasafiirinpolku_5_vantaa
Vuonna 2020 valmistuneita korkotuettuja vuokra-asuntoja Helsingin Sompasaaressa. Täällä ovat lähellä niin meri, ulkoilualueet kuin palvelutkin. Vuokrakohde on merkitty viereiseen korttelikokonaisuuteen vihreällä ääriviivalla.
asuntosaatio_sompasaari_kaljaasi_aurooran_kuja
Korkotuettuja vuokra-asuntoja Espoon Tapiolassa. Puukerrostalo, joka sijaitsee erinomaisella paikalla palveluiden äärellä
magneettikatu 12 cropped
Korkotuettuja vuokra-asuntoja Espoon Saunalahdessa. Jylhät kalliot, laaksot ja mäntymetsikot tarjoavat erinomaiset ulkoilumaastot. Lisäksi alueelta löytyvät hyvät liikenneyhteydet Helsinkiin.
magneettikatu 12 cropped
Aurinkoisella paikalla, hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva kohde Espoon Leppävaarassa. Kohteessa on yhteensä 48 asuntoa.
Julkisivukuva lowres
Keimolan moottoriradan paikalle rakennettu moderni vuokratalo, jonka asunnoista löytyvät muun muassa lasitetut parvekkeet, keraamiset liedet ja astianpesukoneet.
Julkisivukuva lowres
Leinelän taidekaupunginosassa sijaitseva Moreeni on vuonna 2013 valmistunut moderni kiinteistö. Kiinteistössä on yhteensä 38 korkotuettua asuntoa.
Julkisivukuva lowres
Vuonna 2016 valmistunut Leinelän Sivellin tarjoaa puitteet modernille asumiselle. Kaikissa asunnoissa on lasitettu tai ranskalainen parveke ja keittiöissä astianpesukoneet valmiina. 

Julkisivukuva lowres
Aravavuokrakohde Leppävaaran hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden äärellä. Kohde käsittää yhden kuusikerroksisen kerrostalon sekä yhden kaksitasoisen rivitalon. Yhteensä asuntoja on 42 kappaletta.
Julkisivukuva lowres
Vuonna 2013 valmistunut Lounatuuli sijaitsee Tuusulan Kirkonkylän kupeessa. Kohteessa on yhtäänsä 34 korkotuettua asuntoa sekä sähköpistokkein varustetut autopaikat.
Julkisivukuva lowres
Vuonna 2010 valmistunut Lounatuulenpuisto sijaitsee rauhallisella paikalla, parin kilometrin päässä Tuusulan keskustasta. Moderneja, varallisuusrajallisia asuntoja kohteessa on yhteensä 47.
Julkisivukuva lowres
Vuonna 2014 valmistunut Ulrikankuja 18 tarjoaa korkotuettuja asuntoja hyvältä paikalta, aivan juna-aseman vierestä. Hyvin varustelluissa asunnoissa on muun muassa astianpesukoneet ja keraamiset liedet.
Julkisivukuva_lowres

Jaa tämä sivu