Asokodissa sijoitat vähän ja asut paljon

  • Asumisoikeusasunto on turvallinen vaihtoehto omistusasunnolle; et tarvitse asuntoa varten suurta pankkilainaa, sillä asumisoikeusasunto maksaa vain 15 % hankintahinnasta, jonka saat pois muuttaessa takaisin rakennuskustannusindeksillä korotettuna.
  • Asumisoikeusasunnossa ei ole varainsiirtoveroa eikä jälleenmyyntiriskiä; asumisoikeusasunnosta voit aina luopua kolmen kuukauden luopumisajalla ja huolehdimme asunnon eteenpäin myymisestä puolestasi.
  • Asumisoikeusasunnossa asumisesta maksat kuukausittaista käyttövastiketta, joka on tutkitusti vastaavien asuntojen markkinavuokraa edullisempi (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus, Asuntomarkkinakatsaus 2/2018).
  • Asumisoikeusasunnoissa ei ole tulorajoja, eikä yli 55-vuotiaille varallisuusrajoja

Tiesitkö tämän asumisoikeusasumisesta?

  • Asumisoikeusasunto on enemmän kuin pelkkä asunto: voit tehdä siitä omannäköisen kotisi, jossa voit asua niin pitkään kuin haluat. Voit maalata seinät haluamallasi tavalla ja tarjoammekin asuntoon muuttaville maalipaketin, johon kuuluu sisustussuunnittelijan valitsemien värien lisäksi maalaustarvikkeet veloituksetta. Voit toki maalata seinät myös muilla sävyillä omakustanteisesti.
  • Kiinteistön ja yhteisten piha-alueiden ylläpidon hoidamme puolestasi. Esimerkiksi rivitalojen yhteisiltä piha-alueilta nurmikon leikkaamisesta ja lumien kolaamisesta vastaa huoltoyhtiö. Haluamme pitää kiinteistömme hyvässä kunnossa ja tulemme lähivuosina remontoimaan kaikki kohteemme. Viihtyvyysremonteissa uudistamme mm. keittiöt, märkätilat ja lattiat huoneiston kunnosta riippuen. Remontista aiheutuvat kustannukset eivät tule asukkaiden maksettavaksi. Lisäksi jos esimerkiksi asuntoon kuuluva kodinkone rikkoutuu, vaihdamme uuden tilalle.
  • Asumisoikeuskodeissa viihdytään ja vaihtuvuus on yleensä pientä. Asunnon voi silti saada hyvin nopeastikin ja voit myös hakea asuntoja, jotka ovat tällä hetkellä varattuja. Asuntoja vapautuu kuitenkin ajoittain elämäntilanteiden muuttuessa. Rakennutamme myös jatkuvasti lisää asuntoja.

Tutustu asuntoihimme

Asumisoikeusasunnon hakuohjeet


Jäikö asumisoikeusasuminen järjestelmänä mietityttämään?

Katso video asumisoikeusasumisesta: