Siirry sisältöön

Tulevaisuuden koteja lasten silmin

28.10.2021 Kotimaisema Kirjoittaja Sanna Kuhmonen
Asuntosäätiö on tarjonnut onnelle osoitteen jo 70 vuotta, mutta millaisia ovat tulevaisuuden kodit? Järjestimme syys-lokakuussa 2021 lapsille taidehaasteen, jossa kysyimme miltä tulevaisuuden koti näyttää, mitä siellä on ja mitä kotona tulevaisuudessa tehdään. Saimme ihastuttavia piirustuksia tulevaisuuden kodeista lasten silmin kuvitettuina.

Arvoimme nuorien taiteilijoiden joukosta kolme onnekasta osallistujaa: Hilma 5 vuotta, Vilho 9 vuotta ja Riina 15 vuotta, joille lähetimme askartelu- ja piirustusvälinepaketit. Onnea voittajille!

5-vuotiaan Hilman piirrustus tulevaisuuden kodista.

Hilma 5 v. Hilman piirustuksessa tulevaisuuden kodissa on lemmikeille omat lepopaikkansa. Yläkerrassa on kissalle oma tuolinsa ja verannalla vierailijoita tervehtii lintu omasta pesästään.

9-vuotiaan Vilhon tulevaisuuden hissitalo.

Vilho 9 v. Vilhon tulevaisuuden kodissa hurautetaan hissillä kerrosten välillä. Kellarikerroksesta löytyy mm. löhöilyhuone ja kuntosali, yläkerrasta makuuhuone ja keittiö.

15-vuotiaan Riinan piirtämä tulevaisuuden koti.

Riina 15 v. Piirsin teoksen joka olisi minulle mieleinen eli paljon kasveja, värikkäitä asioita ja söpöjä juttuja! 

10-vuotiaan Annin olkikattoinen tulevaisuuden koti.

Anni 10 v. Kilpailukuva, jossa tulevaisuuden kodissa on käytetty rohkeasti värejä. Katto on valmistettu tulevaisuuden kodissa oljista ja seinät ovat kiveä. Pihalla on aitaus lemmikkikissoille.

Sammalkattoinen koti 9-vuotiaan Innan piirtämänä.
9-vuotiaan Innan piirtämä pihasauna.

Inna 9 v. Toisessa kuvassa on sammalkattoinen koti ja toisessa oranssilla ovella varustettu sauna.

9-vuotiaan Taran piirtämä liila koti.

Tara 9 v. ”Siinä on sisäporeamme ja siinä on kerros sänky siellä on myös radio josta tulee musiikkia. Kaikki on melkein liilaa koska minun yksi lempiväreistäni on liila. Sielä on peili joka on myös liila. Siellä on myös telkkari ja telkkarin vieressä on kaukosäädin. Myös siellä on vähäsen tauluja. Yksi tauluista esittää aurinkoa ja toinen tähteä. Siellä on vessa ja suihku. Myös siellä on keittiö. Sitten siellä on vielä makuuhuone.”

6-vuotiaan Milon tulevaisuuden bilekoti.

Milo 6 v. ”Olipa kerran biletalo, joka tahtoi ihmisen kylään. Eräänä päivänä sinne tuli ihminen ja biletalo riemuitsi. Ihminen meni pomppulinnaan ja sitten hän meni uimaan talossa sijaitsevaan uima-altaaseen. Sitten ihminen haki tiimalasin ullakolta ja kilpaili pehmolelunallea vastaan uima-altaassa. Ja sitten siellä talossa katsottiin telkkaria. Biletalon pihalla on ilmapalloja, merenranta sekä tuoleja ja pöytä. Siinä se.”

9-vuotiaan Willan tulevaisuuden koti, jossa on suojeleva sähkökupla.

Willa 9 v. Tässä kuvassa on robotti, lentävä auto, talo ja taloa suojeleva sähkökupla.

12-vuotiaan Annin tulevaisuuden talo.

Anni 12 v. Kuvassa on talo ja tikkaat, lentäviä autoja, pilvien päällä pystyy kävellä ja mikään ei satu, jos tipahtaa. 

9-vuotiaan Hildan ympäristöystävällinen tulevaisuuden koti.

Hilda 9 v. Tulevaisuuden talossa pitäisi olla isot ikkunat, mutta ei liian isot, paljon kasveja, terassi, ja sen pitäisi olla ympäristöystävällinen.

13-vuotiaan Elsan tulevaisuuden robottitalo.

Elsa 13 v.  ”Tulevaisuuden kodissani on robotoituja. Talossa on lentäviä tuoleja ja roboottikäsiä. Kodissa asuu tavallisia ihmisiä, mutta heidän itse ei tarvitse tehdä mitään.”