Siirry sisältöön

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä vuokra-asunnon hakemisesta

Mitä varallisuusraja tarkoittaa?

Varallisuusrajoitetuissa vuokra-asunnoissa asukasvalinta perustuu varallisuuteen, tuloihin ja tarveharkintaan. Asukasvalinnassa etusijalla ovat kiireellisessä asunnon tarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Varallisuutta ovat esimerkiksi hakijan/hakijoiden omistama kiinteistö tai osakehuoneisto sekä säästöt. Varallisuusraja määräytyy paikkakunnan ja hakijatalouden koon mukaan.

Jos haet vuokra-asuntoa, jossa on varallisuusraja, sinun täytyy antaa selvitys asunnon tarpeestasi ja varallisuudestasi. Asunnon hakijan varallisuutena huomioidaan hakuhetken varallisuus.

Mitä tuloraja tarkoittaa?

Jos vuoka-asunnossa on tulorajat, asukasvalinta perustuu hakijan tai hakijoiden tuloihin. Tulorajoitetuissa asunnoissa ei huomioida varallisuutta tai asunnon tarvetta.

Käytössä tulojen yläraja, eli kuukausitulot eivät saa ylittää ARAn määrittämää rajaa. Tuloiksi lasketaan ansio- ja pääomatulot eli esimerkiksi palkkatulot ja palkanlisät, eläke ja mahdolliset vuokra- ja osinkotulot. Jos haet vuokra-asuntoa, jossa on tuloraja, sinun täytyy antaa selvitys tuloistasi.

Voinko hakea asuntoa, jos minulla on maksuhäiriömerkintä?

Tarkistamme kaikilta asunnonhakijoilta luottotiedot. Maksuhäiriömerkinnät eivät kaikissa tapauksissa ole asunnon saannin este, vaan teemme vuokrauspäätökset tapauskohtaisesti kokonaisuus huomioiden.

Pitääkö minun maksaa vuokravakuus?

Kyllä. Vuokravakuuden suuruus on 250 €, ja se pitää olla maksettuna ennen kuin haet avaimet.

Millaisia vuokrasopimuksia Asuntosäätiö tekee?

Teemme pääsääntöisesti toistaiseksi voimassa olevia vuokrasopimuksia yhden kuukauden irtisanomisajalla.

Saako Asuntosäätiön asunnoissa tupakoida?

Tupakointi on kielletty asunnoissa, parvekkeella ja terasseilla kaikissa 1.1.2021 alkaen tehdyissä sopimuksissamme. Kaikki uusimmat talomme ovat täysin savuttomia. Savuttomissa taloissa tupakointi on sallittu ainoastaan erikseen merkityillä tupakointipaikoilla.