Siirry sisältöön

Usein kysyttyä Asuntosäätiöllä asumisesta

Sopimukseni kieltää tupakoinnin parvekkeella. Miksi naapurini saa tupakoida parvekkeellaan?

Kaikki uudet talomme ovat täysin savuttomia heti valmistumisestaan lähtien. Vanhemmissa taloissa tupakoinnin kieltävä ehto on lisätty 1.1.2021 lähtien solmittuihin uusiin asumisoikeus- ja vuokrasopimuksiin. Jos naapurisi sopimus on alkanut tätä ennen, ei hänen sopimuksessaan kielletä tupakointia ja naapurisi saa näin ollen tupakoida parvekkeellaan.

Saako pihalla tai parvekkeella grillata?

Omalla pihalla voi laittaa ruokaa kaasu-, hiili- tai sähkögrillillä. Sen sijaan parvekkeilla on turvallisuussyistä sallittua vain sähkögrillin käyttö.

Naapurini aiheuttaa häiriötä. Mitä voin tehdä?

Jos naapuristasi kantautuu toistuvasti häiritseviä ääniä sopimattomiin aikoihin, kannattaa asiasta keskustella ensin häiriön aiheuttajan kanssa. Jos naapuri ei tästä huolimatta muuta käytöstään, tee meille häiriöilmoitus. Asokodin asukkaat voivat tehdä häiriöilmoituksen Kotikulmassa. Jos asut vuokrakodissa, ota yhteyttä Palvelukeskukseen.

Jos häiriöt ovat vakavia, älä lähde selvittämään tilannetta itse, vaan ota yhteyttä poliisiin. Poliisin tavoitat yleisestä hätänumerosta 112.

Miten pääsen mukaan asukastoimintaan?

Jos olet kiinnostunut osallistumaan talosi asukastoimintaan, ota rohkeasti yhteyttä joko isännöitsijään tai talosi mahdolliseen asukastoimikuntaan.

Palkitsetteko pitkäaikaisesta asumisesta?

Palkitsemme sekä asokotien että vuokrakotien asukkaitamme pitkäaikaisesta asumisesta.

Lisäksi kaikilla Asuntosäätiön asukkailla on käytössään useita asiakasetuja, joita voi hyödyntää missä tahansa vaiheessa asumista.

Voinko vuokrata asumisoikeusasuntoni?

Asumisoikeuden haltija saa luovuttaa asokotinsa väliaikaisesti toisen käytettäväksi enintään kahdeksi vuodeksi. Vuokraamiselle pitää olla perusteltu syy, esimerkiksi toisella paikkakunnalla oleskelu tilapäisesti työn, opintojen tai muun vastaavan syyn takia. Vuokraamisen aikana vastuu asunnosta on asumisoikeuden haltijalla. Tee ilmoitus väliaikaisesta vuokrauksesta Kotikulmassa viimeistään 1 kk ennen vuokrauksen alkua.

Voinko vaihtaa asokotini toiseen asokotiin?

Voit vaihtaa asokotisi toiseen joko etsimällä vaihtokumppanin kahden asumisoikeusasukkaan keskinäistä vaihtoa varten tai hakemalla toista asokotia uudella järjestysnumerolla. Voit etsiä sopivaa vaihtokumppania Vaihtopörssimme kautta. Katso lisätietoja asokodin vaihtamisesta.

Lue myös

Usein kysyttyä asumisoikeusasunnon hakemisesta

Lue myös

Usein kysyttyä vuokra-asunnon hakemisesta