Siirry sisältöön

Pitkäaikaisen asukkaan edut asokodeissa

Toivomme, että viihdyt asukkaanamme vuodesta ja jopa vuosikymmenestä toiseen. Kun viihdyt kodissasi pitkään, voi pieni kodin piristys olla jossain kohtaa paikallaan.

Pitkäaikaisen asumisen palkitseminen asumisoikeustaloissa

Haluamme kiittää asumisoikeusasukkaitamme pitkäaikaisesta asumisesta ja tarjoamme asukkaillemme erilaisia kodin viihtyvyyttä lisääviä Asoetuja.

Asoetu uudistui

Asukkaidemme toiveesta Asoetua päivitettiin aiempaa joustavammaksi. Uudistettu Asoetu on nyt kaikkien asumisoikeusasiakkaiden käytettävissä. Aiemmin käytössä olleet Asoedut ovat poistuneet käytöstä vuoden 2021 lopussa.

Asumisoikeusasuntojen Asoedut ovat tähän saakka koskeneet Asuntosäätiön asumisoikeusasukkaita, jotka ovat asuneet kodissaan 10, 17 tai 24 vuotta.

Asoedun uudistuksen myötä jokainen asumisvuosi kerryttää pisteitä, joita vastaan voit lunastaa Asoedun. Voit lunastaa Asoedun Kotikulmasta itsellesi sopivana ajankohtana, kun tarvittava määrä pisteitä on kertynyt.

Jatkossa voit muuttaa Asuntosäätiön asokodista toiseen ilman, että Asoedun laskeminen alkaa alusta.

Asoedun sisällöt pysyvät vastaavina eli sinulla on jatkossakin mahdollisuus uudistaa kotiasi esimerkiksi sälekaihtimilla, liukuovilla, ilmalämpöpumpulla tai seinien maalauksella.

Miten Asoetu-pisteet kertyvät?

Pisteiden lasku alkaa 1.1.2022 voimassa olevan sopimuksen alkamisesta tai siitä, kun sinulla on ollut mahdollisuus lunastaa vanhan mallin mukainen Asoetu ennen vuotta 2022 (asumisvuosina 10, 17 tai 24). Pistekertoimessa huomioidaan kuitenkin kaikki sopimusvuodet.

Asoetu-pisteitä kertyy sitä enemmän, mitä pidempään asut Asuntosäätiön asokodeissa. Ensimmäisen 10 vuoden aikana pisteitä kertyy 100 pistettä/vuosi, vuosina 11–20 kertyy 150 pistettä/vuosi ja 21 sopimusvuodesta eteenpäin 200 pistettä/vuosi.

Uusi Asoetu huomioi kaikki Asuntosäätiön asumisoikeusasunnoissa asutut sopimusvuodet, vaikka olisi välillä muuttanut toiseen asokotiin. Edellytyksenä on, että sopimusten välillä ei ole kulunut yli kolmea kuukautta.

Tarkista omat pisteesi Kotikulmasta.

Esimerkki: Yksi pitkä sopimus, Asoetu hyödynnetty

Asukas on muuttanut Asuntosäätiön asokotiin vuonna 2000. Hän lunasti Asoedun vuosina 2010 ja 2017, kun asumisvuosia oli kertynyt 10 ja 17. Asoedun uudistuksen myötä pisteiden kertyminen alkaa uudelleen viimeisimmän Asoedun lunastamisesta. Asoetu-pisteiden laskussa huomioidaan kuitenkin sopimusvuosista muodostuva pistekerroin: vuosilta 2017–2020 kertyy 150 pistettä/vuosi ja vuosista 2021 alkaen 200 pistettä/vuosi.

Esimerkki: Useita sopimuksia peräkkäin

Asukas on asunut useassa Asuntosäätiön asokodissa vuodesta 2000. Hän ei kuitenkaan ollut aiemmin Asoetu-mallin mukaan oikeutettu Asoetuun asumisvuosina 10 ja 17, sillä Asoedun kerryttäminen alkoi aina muuton jälkeen alusta. Uuden Asoetu-mallin mukaan Asoetu-pisteet kertyvät vuonna 2022 voimassa olevan sopimuksen alkamisajasta eli vuodesta 2016. Tämän lisäksi Asoetu-pisteiden laskussa huomioidaan pistekerroin: vuosilta 2016–2020 kertyy 150 pistettä/vuosi ja vuosista 2021 alkaen 200 pistettä/vuosi.

Kysyttävää Asoeduista? Ota yhteyttä!