Siirry sisältöön

Kodinhoito ja siivous

Koti pysyy kunnossa, kun siivoat säännöllisesti ja huolehdit kodin laitteista. Tältä sivulta löydät vinkkejä kodin kunnossapitoon.

Kodinhoito, siivous ja puhtaanapito

Viihtyisä ja turvallinen koti edellyttää siivousta ja kodin kunnossapidosta huolehtimista. Asuntosäätiö huolehtii osaltaan asuntojen kunnossapidosta, mutta asukkaana vastuullesi kuuluu kodin säännöllinen siivous ja esimerkiksi palovaroittimien paristojen ja lamppujen vaihto. Vastuunjakotaulukosta voit tarkistaa, mitkä kodin kunnossapitoon liittyvät tehtävät ovat sinun vastuullasi.

Siivoa säännöllisesti

Koti pysyy parhaiten siistinä, kun puhdistat pinnat säännöllisesti ja putsaat tahrat tuoreeltaan. Siivouksessa kannattaa käyttää mietoja puhdistusaineita ja maltillisesti vettä, jotta asunnon pintamateriaalit eivät vaurioidu. Myös seinät ja katto on hyvä puhdistaa säännöllisesti esimerkiksi imuroimalla tai harjaamalla.

Muista säännöllisen siivouksen lisäksi:

  • Puhdista pesutilojen lattiakaivot ja lavuaarien vesilukot riittävän usein.
  • Jos kotonasi on sauna, muista pestä myös lauteet ja penkit säännöllisesti.
  • Pese säännöllisesti liesikuvun rasvasuodatin. Pyyhi silloin tällöin myös ilmanvaihtoventtiilit, jotta asunnon ilma vaihtuu tehokkaasti.
  • Huolehdi jääkaapin toiminnasta pitämällä se siistinä. Muista myös imuroida jääkaapin takaseinä ainakin muutaman kerran vuodessa.
  • Sulata pakastin vähintään kerran vuodessa, sillä paksu jääkerros kuluttaa turhaa energiaa.

Asokodin kunnossapito ja remontointi

Vuokrakodin kunnossapito ja remontointi