Siirry sisältöön

Asokodin remontointi ja kunnossapito

Haluamme pitää hyvää huolta asunnoistamme ja varmistaa, että asumisesi meillä on mahdollisimman huoletonta. Voit itse vaikuttaa kotisi viihtyvyyteen säännöllisellä huolenpidolla, muutostöillä ja remontoinnilla.

Isännöinti ja huolto vastaavat talosi ja pihapiirisi kunnossapidosta

Tekniset isännöitsijämme huolehtivat asumisoikeusasuntojen säännöllisistä tarkastuksista, tarvittavien korjausten suunnittelusta sekä pitkän tähtäimen korjaussuunnitelmista.

Huoltoyhtiö huolehtii talosi ja pihapiirisi turvallisuudesta ja siisteydestä. Huoltoyhtiö auttaa sinua esimerkiksi silloin, kun kotisi hana vuotaa, patteri kaipaa tarkistusta tai olet unohtanut avaimesi.

Tavoitat huollon Kotikulman vikailmoituksen kautta tai soittamalla palvelunumeroomme: 09 4246 9333. Palvelunumerosta tavoitat meidät ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Soitosta ei veloiteta palvelumaksua ja voit halutessasi jättää takaisinsoittopyynnön. 

Asukkaan tekemät remontit ja muutostyöt

Sinulla on mahdollisuus tehdä asokodissasi remonttia, jolla saat kodistasi omannäköisen. Remontti pitää kustantaa itse, mutta voit saada osasta muutostöistä hyvityksen, jos muutat pois asokodistasi.

Muutostyöt tulee tehdä aina muutostyöohjeemme mukaisesti, ja muutostöistä pitää tehdä joko ilmoitus tai hakea erillinen lupa työstä riippuen.

Asukkaan vastuulla olevat kodin huoltotyöt

Pidämme huolen siitä, että asumisoikeusasuntoja huolletaan säännöllisesti. Myös asukkaiden tulee huolehtia kodistaan, jotta asunnot pysyvät hyvässä kunnossa. Vastuunjakotaulukosta voit tarkistaa, mitkä kodin huoltotöistä kuuluvat sinulle ja mitkä Asuntosäätiölle.

Asuntosäätiölle kuuluvia huoltotöitä ovat esimerkiksi pattereiden ilmaus, viemäritukosten avaus tai hanojen ja jääkaappien korjaus. Asukkaana vastuullasi on esimerkiksi:

  • valaisimien lamppujen vaihtaminen
  • lattiakaivon tyhjentäminen
  • viemärin puhdistaminen
  • omien laitteiden, kuten pyykinpesukoneen, huolto.

Asukkaan vastuulla oleva pihanhoito

Oman pihan siistiminen on jokaisen asukkaan vastuulla. Pihanhoidossa tärkeää on pihan istutuksista ja muusta kasvillisuudesta huolehtiminen. Vastuunjakotaulukosta voit tarkistaa, mitkä pihan hoitoon ja kunnossapitoon liittyvät tehtävät ovat sinun vastuullasi. Asukkaana vastuullasi on esimerkiksi:

  • nurmikon ja pensaiden säännöllinen leikkaaminen
  • pensasaidan siistiminen
  • puiden hoito ja tarvittaessa oksien leikkaaminen.

Usein kysyttyä asokotien kunnossapidosta ja remontoinnista

Voinko tehdä kodissani muutostöitä?

Voit tehdä kodissasi remonttia ja uudistaa kotiasi esimerkiksi seinien maalauksella. Remontti täytyy kustantaa itse, mutta voit saada osasta muutostöistä hyvityksen, kuten muutat pois asokodistasi. Muutostyöt tulee aina tehdä muutostyöohjeemme mukaisesti. Muutostöistä tulee myös työstä riippuen tehdä muutostyöilmoitus Kotikulmassa tai hakea erillinen lupa meiltä.

Jos maalaan kotini seinän värikkäästi, tuleeko minun maalata seinä pois muuttaessani takaisin valkoiseksi?

Mikäli asunnon seinät on maalattu neutraaleilla ja maltillisilla sävyillä, ei niitä lähtökohtaisesti tarvitse maalata takaisin valkoisiksi. Jos havaitsemme tekemämme muuttotarkastuksen yhteydessä, että että maalausjälki on maltillisesta poikkeavaa tai esimerkiksi huolimatonta, velvoitamme poismuuttavaa asukasta maalaamaan seinät valkoisella perussävyllä.

Mitä asumisoikeusasunnon peruskorjaus tarkoittaa?

Teemme 1990-luvulla rakennettuihin asuntoihin mittavia tai osittaisia peruskorjausremontteja 2030-luvun aikana. Nämä remontit voivat sisältää mm. keittiöiden, märkätilojen sekä lattioiden uusimisia. Peruskorjaus voi sisältää myös kohdekohtaisesti valittuja korjauksia esimerkiksi vesikattoon, julkisivuun, piha-alueisiin ja porrashuoneisiin liittyen. Lue lisää peruskorjauksista.

Voinko rakentaa pihalleni terassin?

Voit rakentaa pihallesi terassin erillistalon, paritalon, rivitalon ja joidenkin kerrostalojemme pohjakerroksen pihalle.

Mikäli haluaisit pihallesi terassin, ota ensimmäiseksi meihin yhteyttä Kotikulmassa täyttämällä muutostyöilmoitus. Liitä ilmoitukseen terassin suunnitelma sekä piirustukset. Jos sinulla ei ole kokemusta terassin rakentamisesta, suosittelemme, että käytät ammattilaista apuna alusta loppuun saakka.

Kenelle kuuluu autopaikan auraaminen?

Asukas vastaa lumen puhdistamisen autojen välistä oman autopaikkansa osalta. Huoltoyhtiö auraa pysäköintialueen ajoväylät.

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Asuntosäätiön palvelunumero

09 4246 9333

Autamme kaikissa asumiseen ja asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa arkisin klo 9–13. Vikailmoituksiin liittyvissä asioissa palvelemme ympäri vuorokauden.