Siirry sisältöön

Asokodin remontointi ja kunnossapito

Haluamme pitää hyvää huolta asokodeistamme ja varmistaa, että asumisesi on mahdollisimman huoletonta. Sinulla on myös itse mahdollisuus vaikuttaa asokotisi viihtyvyyteen säännöllisellä huolenpidolla, muutostöillä ja remontoinnilla.

Isännöinti ja huolto

Isännöinti ja huolto vastaavat talosi ja pihapiirisi kunnossapidosta. Tekniset isännöitsijämme huolehtivat asokotien säännöllisistä tarkastuksista ja tarvittavien korjauksen suunnittelusta. He tekevät kohteille myös pitkän tähtäimen korjaussuunnitelmat.

Huoltoyhtiö huolehtii talosi ja pihapiirisi turvallisuudesta ja siisteydestä. Huoltoyhtiö auttaa sinua esimerkiksi silloin, kun kotisi hana vuotaa, patteri kaipaa tarkistusta tai olet unohtanut avaimesi. Saat yhteyden huoltoyhtiöön Kotikulman vikailmoituksen kautta tai soittamalla Palvelukeskukseen (p. 09 4246 9333). Palvelukeskus palvelee asukkaitamme ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Soitosta ei veloiteta palvelumaksua ja voit halutessasi jättää takaisinsoittopyynnön. 

Asokodin remontointi ja muutostyöohjeet

Sinulla on mahdollisuus tehdä asokodissasi remonttia, jolla saat kodistasi omannäköisen. Remontti pitää kustantaa itse, mutta voit saada osasta muutostöistä hyvityksen, jos muutat pois asokodistasi.

Muutostyöt tulee tehdä aina muutostyöohjeemme mukaisesti, ja muutostöistä pitää tehdä joko ilmoitus tai hakea erillinen lupa työstä riippuen.

Asukkaan vastuulla olevat kodin huoltotyöt

Pidämme huolen siitä, että asokoteja huolletaan säännöllisesti. Myös asukkaiden pitää itse huolehtia kodistaan, jotta asunnot pysyvät hyvässä kunnossa. Vastuunjakotaulukosta voit tarkistaa, mitkä kodin huoltotöistä kuuluvat sinulle ja mitkä Asuntosäätiölle.

Esimerkiksi valaisimien lamppujen vaihtaminen, lattiakaivon tyhjentäminen ja viemärin puhdistaminen kuuluvat asukkaan vastuulle. Myös omien laitteiden, kuten pyykinpesukoneen, huolto on asukkaan vastuulla. Sen sijaan esimerkiksi pattereiden ilmaus, viemäritukosten avaus tai hanojen ja jääkaappien korjaus kuuluvat Asuntosäätiölle.

Usein kysyttyä asokotien kunnossapidosta ja remontoinnista

Voinko tehdä asokotiini remonttia?

Asokodissasi sinulla on mahdollisuus tehdä muutostöitä, joilla saat kodistasi omannäköisen. Remontti ja muutostyöt tulee tehdä aina muutostyöohjeemme mukaisesti, ja töistä pitää joko tehdä ilmoitus tai hakea erillinen lupa ennakkoon työn sisällöstä riippuen. Tarkista muutostyöohjeet Kotikulmasta.

Mitä viihtyvyysremontti tarkoittaa?

Viihtyvyysremontit ovat mittavia korjauksia, jotka koskevat noin 30 vuoden ikäisiä asokoteja. Viihtyvyysremontissa asunto remontoidaan kokonaan lukuun ottamatta seinien ja kattojen maalausta. Lisäksi teemme kohdekohtaisesti valittuja korjauksia mm. vesikattoon, julkisivuun, piha-alueisiin ja porrashuoneisiin liittyen. Lue lisää viihtyvyysremonteista.

Kenelle kuuluu autopaikan auraaminen?

Asukas vastaa lumen puhdistamisen autojen välistä oman autopaikkansa osalta. Huoltoyhtiö auraa pysäköintialueen ajoväylät.

Saako asokodin seinän kaataa tai maalata värikkäästi?

Asukas voi uudistaa, maalata ja remontoida Asuntosäätiön koteja oman maun mukaan. On vain muutama trendijuttu ja mullistus, jotka eivät käy päinsä.

Mitä pihalle ja parvekkeelle saa istuttaa ja rakentaa?

Kun laitat pihaa ja parveketta, ota huomioon muutama tärkeä seikka. Ylläpitopäällikkömme Timo Helvelahti kertoo pelisäännöt.

Palvelukeskus palvelee Asuntosäätiön asukkaita 24/7

09 4246 9339

Palvelukeskus palvelee asukkaitamme ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.
Soitosta ei veloiteta palvelumaksua ja voit halute