Siirry sisältöön

Löydä omistusasunto Asuntosäätiöltä

Asuntosäätiöllä on toisinaan myynnissä myös omistusasuntoja.

Uusia Hitas-koteja merelliseen Verkkosaareen

Kalasatamaan kuuluvaan Verkkosaaren asuinalueelle rakennetaan 32 Hitas-omistusasuntoa kaksioista viisiöihin. Arvioitu valmistumisaika on 5/2025.

Hakuaika on päättynyt ja arvonta on suoritettu 22.5.2023. Asuntoja voi jäädä arvonnan jälkeen vapaaksi, jolloin ne siirtyvät vapaaseen myyntiin.

Valmiin omistusasunnon ostaminen

Valmiiseen omistusasuntoon pääset muuttamaan heti kaupanteon jälkeen. Ostaja maksaa asunnosta myyntihinnan, jonka jälkeen asunnon omistusoikeus siirtyy ostajalle.

Asuntoilmoituksissa ilmoitetaan asunnon myyntihinta ja velaton hinta. Omistusasunnon velaton hinta sisältää sekä myyntihinnan että yhtiön lainaosuuden, jonka asunnon ostaja maksaa taloyhtiölle.

Omistusasunnon asumiskustannukset

Varainsiirtovero

Omistusasunnon ostaja maksaa verottajalle 1,5 % varainsiirtoveron asunnon velattomasta myyntihinnasta. Varainsiirtovero pitää maksaa kahden kuukauden kuluessa omistusoikeuden siirtymisestä.

Hoito- ja pääomavastike

Omistusasunnosta maksetaan kuukausittain hoitovastiketta, joka sisältää muun muassa isännöinnin ja kiinteistön ylläpidon kulut. Jos talo sijaitsee vuokratontilla, kuuluu hoitovastikkeeseen myös tontin vuokra. Pääomavastike sisältää taloyhtiön lainaosuuden, jonka voi yleensä maksaa kerralla pois tai myöhemmin määrättyinä ajankohtina. Jos lainaosuutta ei maksa pois kerralla, maksetaan taloyhtiölle kuukausittain pääomavastiketta.