Siirry sisältöön

Asokodin vaihtaminen

Asokodin vaihtaminen

Asumisoikeusasuntojen asukkaat voivat vaihtaa asuntoja keskenään. Vaihtopörssimme kautta voit etsiä sopivaa vaihtokumppania. Ilmoituksia voivat tehdä kaikkien asumisoikeusasuntojen asukkaat. Ilmoitus näkyy sivuillamme kolme kuukautta, jonka jälkeen se poistuu sivuilta automaattisesti. Vaihtoehtoisesti voit poistaa ilmoituksen vaihtoilmoituksen teon jälkeen sähköpostiin saapuvasta linkistä.

Asokodin vaihtaminen on mahdollista myös eri asumisoikeusyhtiöiden välillä ja kunnasta toiseen. Jos sinulla ei ole vaihtokumppania, tarvitset uuden järjestysnumeron asokodin vaihtoa varten.  

Huomioithan, että asunnot myydään siinä kunnossa kuin ne vaihtohetkellä ovat. Perimme vaihtajilta aina 2 kuukauden vastikevakuuden.

Miten toimia, kun vaihtokumppani on löytynyt?

  1. Toimita meille vaihtolomake allekirjoitettuna. Poistamme samalla vaihtoilmoituksesi sivuiltamme, jotta et saa enää turhia yhteydenottoja. Vaihtolomakkeen löydät Kotikulmasta.
  2. Vaihdon valmistelu kestää Asuntosäätiön puolelta noin kaksi kuukautta.
  3. Ennen muuttoa molemmat osapuolet allekirjoittavat uuden asumisoikeussopimuksen.
  4. Jos olet pantannut asumisoikeussopimuksesi pankille lainan vakuudeksi, muistathan asioida pankissasi ennen uuden asumisoikeussopimuksen allekirjoittamista.

Jos tarvitset apua ilmoituksen tekemisessä, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@asuntosaatio.fi

Asunnon vaihtoon liittyvissä kysymyksissä saat apua kohteesi myyjältä. Katso yhteystiedot tästä.

Asiakaspalvelu ma-pe klo 9-13