Siirry sisältöön

Uusi Hitas-kohde: Asunto Oy Helsingin Capella

Kalasatamaan kuuluvaan Verkkosaaren asuinalueelle rakennetaan 32 Hitas-omistusasuntoa kaksioista viisiöihin. Arvioitu valmistumisaika on 5/2025.

Capella lyhyesti

Osoite: Kalasatamankatu 32, 00580 Helsinki

 • Hitas-kohde
 • 32 asuntoa
 • 8 kerrosta
 • 2–5H+K, 37,5–89 m2
 • energialuokka A2018
 • yhteiskäytössä oleva parkkihalli
 • 2 liiketilaa
 • kaupungin vuokratontti

Uusia hitas-koteja Verkkosaareen

Kalasataman palveluiden äärelle, kivenheiton päähän merenrannasta nousee Asuntosäätiön rakennuttama hitas-kohde, Asunto Oy Helsingin Capella. Monimuotoiseen asuinkortteliin sijoittuva rakennus on mukavasti suojassa vilkkaalta Hermannin rantatieltä. Katutasoon tulee kaksi liiketilaa, jotka jäävät taloyhtiön hallintaan.

Kahdeksankerroksiseen taloon valmistuu yhteensä 32 hyvin suunniteltua kaupunkikotia. Toimivat pohjaratkaisut ja valoisat näkymät luovat kotiin viihtyisän tunnelman, ja asukkaana voit vaikuttaa myös tulevan kotisi materiaalivalintoihin. Lasitetut parvekkeet, parketti, sälekaihtimet ja astianpesukone kuuluvat asunnon varusteluun.

Capellan tärkeimmät päivämäärät

Kuva aikajanasta.

Hakuaika on päättynyt – arvonta on suoritettu 22.5.2023

Asunnot on arvottu kaikkien hakuaikana saapuneiden hyväksyttyjen hakemusten kesken maanantaina 22.5.2023. Arvonnassa sijoille 1–5 tulleiden hakijoiden arvontatunnisteet on julkaistu. Asuntosäätiö on yhteydessä kunkin asunnon 1. varaajaan sähköpostitse mahdollisimman pian arvonnan suorittamisen jälkeen, jolloin hakija saa ohjeet asunnon varauksen vahvistamiseen. Varaus tulee vahvistaa sähköpostitse viiden (5) kalenteripäivän sisällä Asuntosäätiön yhteydenotosta.

Mikäli kukaan arvontajonossa viidestä ensimmäisestä hakijasta ei ostaisi ko. asuntoa, siirtyy asunto vapaaseen myyntiin.

Kaupanteko alkaa touko-kesäkuussa

Kauppakirjojen allekirjoitus aloitetaan arvonnan jälkeen, kun asunnoille on löytynyt ostaja. Mikäli olet saamassa huoneiston, olethan yhteydessä pankkiisi, mikäli tarvitset asuntolainaa.

Kohteen myynti ja lisätiedot

Tutustu seuraaviin aineistoihin ennen hakulomakkeen lähettämistä

Building plan

Verkkosaari alueena

Kalasataman kaupunginosaan rakentuva Verkkosaari on Helsingin uusia, vetovoimaisia asuinalueita. Verkkosaaressa kaikki on lähellä; kauppakeskus Redi palveluineen, Tukkutori ravintoloineen, Suvilahden kulttuuritarjonta, terveys- ja hyvinvointikeskus, koulut, päiväkodit ja tietenkin upea meri rantabulevardeineen.

Uudenkarheaa Verkkosaarta ympäröi kaunis Vanhankaupunginlahti, jonka ulkoilualueet kutsuvat ulkoilemaan merellisestä luonnosta nauttien. Kaikkien tuntemat retkikohteet, Mustikkamaa ja Korkeasaari ovat vain kivenheiton päässä.

Verkkosaaren mainiot liikenneyhteydet paranevat entisestään uusien raitiotielinjojen valmistuessa. Jo nyt matka ydinkeskustaan taittuu metrolla Kalasatamasta muutamassa minuutissa. Smart City -alueella älykkäitä kaupunkipalveluja kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa. Verkkosaari on merellistä, modernia kaupunkiasumista arvostavan unelma – tänne on helppo tuntea kuuluvansa.

Mitä Hitas tarkoittaa?

Hitas on Helsingin kaupungin omistamille vuokratonteille rakennettavien omistusasuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä. Järjestelmän tarkoituksena on tarjota ostajille kohtuuhintaisia omistusasuntoja.

Uusien Hitas-asuntojen ostajat valitaan arvonnassa saadun ostojärjestyksen perusteella. Lapsiperheillä on ostojärjestyksen arvonnassa etusija perheasuntoihin. Asuntoja voi jäädä arvonnan jälkeen vapaaksi, jolloin ne siirtyvät vapaaseen myyntiin.

Kalasatamankatu 32, sijainti ja lähipalvelut

 1. Lähin bussipysäkki 200 metriä
  M
 2. Kalasataman metroasema 450 metriä
 3. Kauppakeskus Redi 250 metriä
  K-Market Redi 400 metriä
  K-Supermarket Redi 400 metriä
  Lidl Redi 300 metriä
 4. Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus 300 metriä
 5. Päiväkoti Ariel 600 metriä
 6. Päiväkoti Louhi 950 metriä
 7. Päiväkoti Kalasatama 850 metriä
 8. Kalasataman peruskoulu 850 metriä
 9. Vallilan ala-asteen koulu 1,2 kilometriä
 10. Redin kattopuiston leikkipaikka 450 metriä
 11. Kalasatamanpuiston leikkipaikka 850 metriä
 12. Teurastamon tapahtuma-alue 600 metriä
 13. Suvilahden tapahtuma-alue 900 metriä
 14. Hermannin rantapuisto 1,5 kilometriä
 15. Seikkailupuisto Korkee 1,5 kilometriä
 16. Korkeasaaren eläintarha 1,6 kilometriä
 17. Mustikkamaan uimaranta 1,6 kilometriä

Havainnekuvia

Havainnekuva keittiöstä Hitas-kohteen Asunto Oy Helsingin Capella, asunto A30.

Havainnekuva olohuoneesta Hitas-kohde Asunto Oy Helsingin Capella, asunto A28.

Havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä eivätkä yksityiskohtien osalta täysin vastaa toteutusta.