Siirry sisältöön

Ihan pihalla

Tule mukaan – Asuntosäätiössä ollaan nyt Ihan pihalla!

Ihan pihalla kutsuu nauttimaan yhteisestä pihapiiristä helpon ja mukavan asukastoiminnan merkeissä. Nyt saa olla luvan kanssa ihan pihalla – yhdessä sekin on mukavaa.

Ihan pihalla

Ihan pihalla on matalan kynnyksen vapaamuotoista asukastoimintaa, jonka suunnitteluun ja toteuttamiseen kaikki asukkaat ovat tervetulleita. Pihapiiri on kodin tärkeä osa, jota voisimme hyödyntää enemmänkin yhdessä. 

Kotionnellisuus-tutkimuksemme kertoo, että yhteisöllisyys on tärkeää myös meille omissa oloissamme viihtyville suomalaisille. Joka neljäs (26 %) meistä kokee naapureiden lisäävän turvallisuudentunnetta.  

Ihan pihalla tarjoaa mukavaa tekemistä läpi vuoden. Toimeen voi tarttua vaikkapa oman asuintalon asukastoimikunnan kanssa. Jos olet ihan pihalla mistä aloittaa, täältä löydät vinkkejä ja ideoita!  

Asuntosäätiö osallistuu toimintaan muutamia kertoja vuoden aikana tarjoamalla valittuihin ihan pihalla -ideoihin myös materiaaleja vuoden mittaan. Lisätietoa saat Kotikulmasta, uutiskirjeistä ja tältä sivulta. 

Ihan pihalla -tunnus.

Tutustu ajankohtaisiin Ihan pihalla -vinkkeihin:

Kukkaloistoa kotikonstein

Kevät rientää vauhdilla eteenpäin, mikä tuo mukanaan ilouutisen puutarhureille: vihdoin päästään somistamaan pihaa kesäkukilla! Kukkien siementen kylväminen käy kätevästi oman taloyhtiön pihalla ja luo viihtyisyyttä koko naapurustolle.

Pihaleikkejä lapsille

Nurisevatko lapset, ettei heillä ole mitään tekemistä? Ruutuaika on täynnä ja sisällä ei ole mitään kivaa puuhaa. Hyvällä säällä lapsia voi rohkaista leikkimään pihalla ja samalla tutustumaan naapuruston muihin lapsiin. Keräsimme säännöt ja ohjeet perinteisiin pihaleikkeihin, joihin ei juuri muuta tarvita kuin innokkaita leikkijöitä.

Pihalelujen pesupäivä

Ovatko kotitalosi pienimpien asukkien käytössä olevat pihalelut sen näköiset, että pesu olisi paikallaan? Kerää naapuriporukka kasaan ja järjestä yhteinen pihalelujen pesupäivä! Yhdessä touhuten lelut puhdistuvat käden käänteessä.

Kevät toi talkoot

Mikä olisikaan mukavampi tapa valmistella kotipiha kesäkauteen, kuin naapuruston yhteiset talkoot? Nappaa vinkit kevättalkoiden järjestämiseen ja käännä katse kohti kesää yhdessä naapureiden kanssa!

Katsellaan, kuunnellaan kevättä

Vihdoinkin kevät! Nautitaan siitä yhdessä omalla pihalla – tämä tekeminen sopii ihan kaikille, eikä siihen tarvita mitään muuta kuin silmät ja korvat.

Tikkana tunnistamaan muuttolintuja

Kuu kiurusta kesään! Ensimmäisten muuttolintujen joukossa saapuvat yleensä kiuru, pulmunen sekä joutsenet. Kiikareissa ilahduttavat kevään edetessä myös kurjet, peipot, västäräkit ja punarinnat – ja kevään merkki se on lokkikin!

Fillarit kesäkuntoon

Näyttääkö polkupyörä talvehtimisen jälkeen siltä, että maanteille ei ole asiaa, mutta olet ihan pihalla, miten pyörä huolletaan? Ei hätää, yhdessä tästäkin selvitään!

Tietoja ja vinkkejä Ihan pihalla -toimintaan

Kaikki ovat tervetulleita Ihan pihalla toimintaan! 

Asukastoimikunnan jäseniä hihasta vetämällä saat lisätietoa yhteistoiminnan mahdollisuuksista. Asuntosäätiö osallistuu toimintaan tarjoamalla ideoita ja osin myös materiaaleja ja tukea toteutukseen.  

Kuvien kerääminen

Olitteko jo Ihan pihalla?

Kerro siitä meille ja muille asukkaille! Lähetä lyhyt teksti ja/tai kuva osoitteeseen viestinta@asuntosaatio.fi Kuvia voidaan käyttää Asuntosäätiön viestinnässä. Varmistathan siis, että kaikilta kuvassa olevilta on lupa julkaisuun.  

Muistisääntö 

Onko sittenkin huoltoyhtiön vuoro olla Ihan pihalla?  

Pihapiirin tietyt hoitotyöt kuuluvat huoltoyhtiön tehtäviin. Lue tarkemmin, mitä asukkaat voivat kotipihoissa tehdä, ja mitkä tehtävät ovat huoltoyhtiön vastuulla.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat suoraan sähköpostiisi vinkkejä asumiseen sekä uusimmat tiedot eduista ja palveluistamme.