Siirry sisältöön

Saat vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä vuokranmaksukoosteen, vuokravakuuslaskun ja vuokran maksuohjeet koko vuodeksi. Jatkossa lähetämme vuokranmaksukoosteen kerran vuodessa. Vuokranmaksun eräpäivä on aina joko kuukauden 2. tai 4. päivä.

Jos sinulla on kysyttävää vuokranmaksusta, ota meihin yhteyttä soittamalla palvelunumeroomme 09 4246 9339. Palvelukeskus palvelee asukkaitamme ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Soitosta ei veloiteta palvelumaksua ja voit halutessasi jättää takaisinsoittopyynnön. 

Mistä asunnon vuokra koostuu?

Asuntosäätiöllä on sekä korkotuettuja että vapaarahoitteisia vuokrakoteja.

Korkotuetuissa vuokrakodeissa vuokra määräytyy omakustannusperiaatteella. Omakustannusperiaate tarkoittaa sitä, että perimme vuokraa enintään sen verran, mitä tarvitaan asuntojen ja niihin liittyvien tilojen hoito- ja rahoitusmenoihin.

Vapaarahoitteisissa vuokrakodeissa vuokra määräytyy markkinahintojen perusteella. Vuokraan vaikuttaa muun muassa sijainti sekä asunnon ikä ja kunto.

Millainen vakuusmaksu Asuntosäätiön vuokra-asunnoissa on?

Laskimme vuokra-asuntojemme vakuusmaksun 1.2.2024 alkaen allekirjoitettavissa vuokrasopimuksissa 250 euroon. Vakuusmaksu maksetaan ennen asuntoon muuttoa.   

Muutoksella pyrimme ylläpitämään asuntojemme hyvää käyttöastetta kiristyneessä asuntomarkkinatilanteessa. Käyttöasteen korkeana säilyminen on kaikkien asukkaidemme etu, kun asumisen kustannukset säilyvät tasaisina.   

Ennen 1.2.2024 solmituissa vuokrasopimuksissa vakuus on yhden kuukauden vuokra. Vakuusmaksun muutoksella ei ole vaikutusta aiemmin tehtyihin voimassa oleviin sopimuksiin eikä aiemmin maksettuja suurempia vakuuksia palauteta asukkaille kesken sopimuskauden.   

Sopimuksen mukainen vakuusmaksu palautetaan asukkaalle poismuuton yhteydessä, mikäli vakuusmaksusta ei jouduta pidättämään kuluja, joilla katetaan esimerkiksi siivousliikkeellä teetetty loppusiivous.  

Uudiskohteissa hinnat ovat arvioituja hintoja, kunnes hinnat vahvistuvat rakennuksen valmistuttua. 

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Asuntosäätiön palvelunumero

09 4246 9333

Autamme kaikissa asumiseen ja asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa arkisin klo 9–13. Vikailmoituksiin liittyvissä asioissa palvelemme ympäri vuorokauden.

Voit ottaa meihin yhteyttä myös sähköpostitse asiakaspalvelu@asuntosaatio.fi