Siirry sisältöön

Hyvä naapuruus

Naapurin tervehtiminen on helpoin lähtökohta hyvään naapuruuteen.

Hyvä naapuri ottaa muut huomioon

Erityisesti kerros- ja rivitaloissa ollaan lähellä naapureita. Asuminen ja arki sujuu parhaiten, kun jokainen muistaa huomioida toiset asukkaat.

Jos olet innostunut tutustumaan naapureihisi enemmän tai haluat kehittää kotitalosi asioita, lähde mukaan asukastoimintaan. Asukastoiminta voi olla juuri sinun ja naapureidesi näköistä toimintaa.

Järjestyssäännöt ja -häiriöt

Yhteiset pelisäännöt kannattaa tarkistaa järjestyssäännöistä. Muistathan myös, että järjestyssäännöt koskevat sinun ja perheesi lisäksi luonasi kyläileviä vieraita.

Asuntosäätiöllä on yhteiset järjestyssäännöt, mutta jokainen asukastoimikunta voi halutessaan tarkentaa järjestyssääntöjä ja laatia omat talokohtaiset pelisäännöt.

Normaalit elämisen äänet kuuluvat asumiseen, mutta häiritsevä käyttäytyminen ei. Jos kotitalossasi on jatkuvasti häiriöitä, otathan yhteyttä Asuntosäätiöön. Asokotien asukkaat voivat tehdä häiriöilmoituksen Kotikulmassa. Jos asut vuokrakodissa, ota yhteyttä Palvelukeskukseen.

Jos häiriöt ovat vakavia, älä lähde selvittämään tilannetta itse, vaan ota yhteyttä poliisiin. Poliisin tavoitat yleisestä hätänumerosta 112. 

Tupakointi Asuntosäätiön asunnoissa

Kaikissa 1.1.2021 alkaen solmituissa asumisoikeus- ja vuokrasopimuksissamme on tupakoinnin kieltävä ehto. Omaa kotiasi ja kotitalosi pihaa koskevat tupakointiehdot löytyvät omasta sopimuksestasi.

Kaikki uudet talomme ovat täysin savuttomia heti valmistumisestaan lähtien, ja tupakointi on sallittu ainoastaan erikseen merkityillä tupakointipaikoilla. 

Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa kaikki asuntomme ovat täysin savuttomia. Tuemme omalta osaltamme vuonna 2016 voimaan astuneen tupakkalain tavoitetta, että tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttö loppuu Suomessa vuoteen 2030 mennessä. Lisätietoa Savuton Suomi 2030 –verkoston sivuilta.

Mitä teen, jos naapurin lemmikki häiritsee?

Naapurin haukkuva koira tai naukuva kissa voi kiristää hermoja. Kokeneet isännöitsijämme kertovat, miten kannattaa silloin toimia.

Tuhannet juhlistivat 70-vuotiasta

Asuntosäätiö kutsui asukkaat mukaan juhlimaan 70-vuotiasta Asuntosäätiötä ja suomalaisia koteja. Pihajuhlia vietettiin lähes 30 eri kaupungissa ja tapahtumia oli noin 200.  

Tupakansavu häiritsee naapurustossa – mitä voi tehdä?

Tupakointi on kielletty useimmissa asunnoissamme mutta ei kaikissa. Miksi näin ja mitä kannattaa tehdä, kun naapurin tupakansavu häiritsee.