Siirry sisältöön

Hyvä naapuruus

Naapurit ovat lähellä erityisesti rivi- ja kerrostaloissa asuttaessa. Helpoin lähtökohta naapurin huomioimiseen on iloinen tervehdys pihalla tai rappukäytävässä. Tältä sivulta löydät vinkkejä hyvään naapuruuteen.

Hyvä naapuri ottaa muut huomioon

Asuminen ja arki sujuvat parhaiten, kun jokainen muistaa huomioida kotitalon toiset asukkaat. Jos haluaisit tutustua naapureihisi paremmin tai olet innostunut kotitalosi asioiden kehittämisestä yhdessä naapureiden kanssa, lähde mukaan asukastoimikuntaan! Asukastoiminta voi olla juuri sinun ja naapureidesi näköistä toimintaa.

Järjestyssäännöt ja -häiriöt

Yhteiset pelisäännöt kannattaa tarkistaa järjestyssäännöistä. Muistathan myös, että järjestyssäännöt koskevat sinun ja perheesi lisäksi luonasi kyläileviä vieraita.

Asuntosäätiöllä on yhteiset järjestyssäännöt, mutta jokainen asukastoimikunta voi halutessaan tarkentaa järjestyssääntöjä ja laatia omat talokohtaiset pelisäännöt.

Normaalit elämisen äänet kuuluvat asumiseen, mutta häiritsevä käyttäytyminen ei. Jos kotitalossasi on jatkuvasti häiriöitä, otathan yhteyttä Asuntosäätiöön. Asokotien asukkaat voivat tehdä häiriöilmoituksen Kotikulmassa. Jos asut vuokrakodissa, ota yhteyttä palvelunumeroomme 09 4246 9333.

Jos häiriöt ovat vakavia, älä lähde selvittämään tilannetta itse, vaan ota yhteyttä poliisiin. Poliisin tavoitat yleisestä hätänumerosta 112. 

Tupakointi Asuntosäätiön asunnoissa

Kaikissa 1.1.2021 alkaen solmituissa asumisoikeus- ja vuokrasopimuksissamme on tupakoinnin kieltävä ehto. Omaa kotiasi ja kotitalosi pihaa koskevat tupakointiehdot löytyvät omasta sopimuksestasi.

Kaikki uudet talomme ovat täysin savuttomia heti valmistumisestaan lähtien, ja tupakointi on sallittu ainoastaan erikseen merkityillä tupakointipaikoilla. 

Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa kaikki asuntomme ovat täysin savuttomia. Tuemme omalta osaltamme vuonna 2016 voimaan astuneen tupakkalain tavoitetta, että tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttö loppuu Suomessa vuoteen 2030 mennessä. Lisätietoa Savuton Suomi 2030 –verkoston sivuilta.