Siirry sisältöön

Asumisoikeusasuminen

Asumisoikeusasuminen on asumismuoto, jossa asukas ostaa asumisoikeuden asuntoon ja maksaa sen jälkeen kuukausittain käyttövastiketta.

Asokodin plussat

Asumisoikeusasumisessa yhdistyy vuokra-asumisen joustavuus ja omistusasumisen pysyvyys. Maksat vain 15 % asunnon hankinta-arvosta ja kuukausittaisen käyttövastikkeen.

Näin haet asumis-oikeusasuntoa

Ennen asumisoikeusasunnon hakemista on hyvä tutustua hakuohjeisiin. Kurkkaa ohjeet, ja hae asuntoa!

Tarvitset järjestysnumeron

Asumisoikeusasunnon hakua varten tarvitset järjestysnumeron, joka haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAsta.

Muokkaa asohakemustasi

Mikäli haluat tehdä muutoksia jo aiemmin lähettämällesi asumisoikeushakemuksellesi, onnistuu se hakemusta muokkaamalla.

Asokodin vaihto

Asumisoikeuden haltijat voivat vaihtaa asuntoja keskenään. Asunnonvaihtopörssin kautta voit etsiä sopivaa vaihtokumppania. Vaihtopörssiin voivat ilmoittautua kaikkien asumisoikeusasuntojen asukkaat.

Usein kysyttyä asumisoikeudesta

Kenelle asumisoikeusasunnot on tarkoitettu? Kuinka pian asumisoikeusasunnon voi saada? Voiko asokotia remontoida? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen usein kysytyistä kysymyksistä.

Asumisoikeuslaki uudistui

Uusi asumisoikeuslaki muutti järjestysnumerojen haun ja lisäsi asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia. Muutoksilla halutaan varmistaa, että asumisoikeusasuminen on toimiva, kohtuuhintainen ja houkutteleva asumismuoto myös tulevaisuudessa.

Asukastarina

Mielekästä asumista jo 20 vuotta

Leena on asunut Asuntosäätiön asumisoikeusasunnossa jo pitkään, yhteensä kolmessa eri kodissa.

Etsitkö uutta kotia?

Asuntosäätiön tavoitteena on aloittaa vuosittain noin 400 uuden asunnon rakennuttaminen. Meiltä voit löytää upouuden asumisoikeus-, vuokra- tai omistuskodin.

Helpdesk

Kysy lisää asiakaspalvelustamme!

Asiakaspalvelun puhelin ma-pe klo 9-13

Vastaamme sähköposteihin noin 2-3 arkipäivän sisällä.