Siirry sisältöön

Asumisoikeusasuminen

Asumisoikeusasuminen on asumismuoto, jossa asukas ostaa asumisoikeuden asuntoon ja maksaa sen jälkeen kuukausittain käyttövastiketta.

Asokodin plussat

Asumisoikeusasumisessa yhdistyy vuokra-asumisen joustavuus ja omistusasumisen pysyvyys. Maksat vain 15 % asunnon hankinta-arvosta ja kuukausittaisen käyttövastikkeen.

Näin haet asumisoikeusasuntoa

Asumisoikeusasunnon hakua varten sinun on hyvä tutustua ensin hakuohjeisiin.

Tarvitset järjestysnumeron

Asumisoikeuasunnon hakua varten tarvitset järjestysnumeron, joka haetaan sen kaupungin tai kunnan asuntotoimistosta, johon olet jättämässä asuntohakemustasi.

Muokkaa asokotihakemustasi

Mikäli haluat tehdä muutoksia jo aiemmin lähettämällesi asumisoikeushakemuksellesi, se onnistuu hakemuksen muokkauksen kautta.

Asokodin keskinäinen vaihto

Asumisoikeuden haltijat voivat vaihtaa asuntoja keskenään. Asunnonvaihtopörssin kautta voit etsiä sopivaa vaihtokumppania. Kaikkien asumisoikeusasuntojen asukkaat voivat ilmoittautua vaihtopörssiin.

Usein kysyttyä asumisoikeudesta

Kenelle asumisoikeusasunnot on tarkoitettu? Kuinka pian asumisoikeusasunnon voi saada? Voiko asokotia remontoida? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen usein kysytyistä kysymyksistä.

Asumisoikeuslaki uudistuu

Uusi asumisoikeuslaki muuttaa järjestysnumerojen haun ja lisää asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia. Muutoksilla halutaan varmistaa, että asumisoikeusasuminen on toimiva, kohtuuhintainen ja houkutteleva asumismuoto myös tulevaisuudessa.

Etsitkö uutta kotia?

Asuntosäätiön tavoitteena on aloittaa vuosittain noin 400 uuden asunnon rakennuttaminen. Meiltä voit löytää upouuden asumisoikeus-, vuokra- tai omistuskodin.

Asukastarina

Mielekästä asumista jo 20 vuotta

Leena on asunut Asuntosäätiön asumisoikeusasunnossa jo pitkään.

Helpdesk

Kysy lisää asiakaspalvelustamme!

Asiakaspalvelun puhelin ma-pe klo 9-13

Vastaamme sähköposteihin noin 2-3 arkipäivän sisällä.