Siirry sisältöön

Asumisoikeusasuminen

Asumisoikeusasuminen on asumismuoto, jossa asukas ostaa asumisoikeuden asuntoon ja maksaa sen jälkeen kuukausittain käyttövastiketta.

Asokodin plussat

Asumisoikeusasumisessa yhdistyy vuokra-asumisen joustavuus ja omistusasumisen pysyvyys. Maksat vain 15 % asunnon hankinta-arvosta ja kuukausittaisen käyttövastikkeen.

Näin haet asumis-oikeusasuntoa

Ennen asumisoikeusasunnon hakemista on hyvä tutustua hakuohjeisiin. Kurkkaa ohjeet, ja hae asuntoa!

Tarvitset järjestysnumeron

Asumisoikeusasunnon hakua varten tarvitset järjestysnumeron, joka haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAsta.

Muokkaa asohakemustasi

Mikäli haluat tehdä muutoksia jo aiemmin lähettämällesi asumisoikeushakemuksellesi, onnistuu se hakemusta muokkaamalla.

Asokodin vaihto

Asumisoikeuden haltijat voivat vaihtaa asuntoja keskenään sekä asumisoikeuskohteen sisällä. Asunnonvaihtopörssin kautta voit etsiä sopivaa vaihtokumppania.

Usein kysyttyä asumisoikeudesta

Kenelle asumisoikeusasunnot on tarkoitettu? Kuinka pian asumisoikeusasunnon voi saada? Voiko asokotia remontoida? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen usein kysytyistä kysymyksistä.

Asumisoikeuskoti on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa

Eläkkeellä oleva lääkäri Ralf Holm, 74, on tyytyväinen asumisoikeuskotiinsa, joka sijaitsee rauhallisessa talossa, mutta kaiken keskellä. Aktiivinen kulttuurin harrastaja kiittää kunnossapitoa, loistavaa sijaintia ja liikenneyhteyksiä.

Helpdesk

Ota meihin yhteyttä!

Asuntosäätiön palvelunumero

09 4246 9333

Autamme kaikissa asumiseen ja asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa arkisin klo 9–13. Vikailmoituksiin liittyvissä asioissa palvelemme ympäri vuorokauden.